Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szilagyi1964Janos által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szilagyi1964Janos
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2024.03.24. 15:01
Les Sybellesben jártunk az AdmiralTrans buszával a SkiLine szervezésében. Mi megúsztuk ezt - de legyetek óvatosak - túl sok magyar, gyerek és felnőtt halt meg, vált nyomorékká az autópályákon buszokban.

A történet:

2024.03.16. Az odafelé történő buszozás a börönddobálással böröndsérüléssel indult. Első komolyabb helyzet a bal első durdefekt még az m7 autópályán Siófok elött. Kerékcsere és mehetünk még a hátralevő 2x több mint 1000 km-re, 40 km szerpentínre majd vissza a minősíthetetlen állapotú sérült, kopott gumikon 44-en. A busz végig folyamatosan dölöngél, rossz a lengéscsillapitó ami a hátsó gumikon is jól látszik és ez az iránytartásra is kihat, még nyilegyenes autópályán is. A dölöngélés a busz hátuljában zavaró, elöl kevésbé. Az egyik sofőr már Körmendnél, ahol eltévedt teljesen leamortizált - nem pihenten ült a kormányhoz. Olaszországban 1 sávváltásnál az autópályán a buszunk majdnem az elválsztó betonkorlátba szorított egy furgont, nagy dudálas és a furgon fékezése, majd a felbőszült olasz két büntetőfékezése következett. Az elsőből, amit a sofőrünk későn reagált le egy nagyobb vészfékezéssel, komoly ijedtség keletkezett az utasok között. A kifelé vezető úton ezen túl legalább egy tucat sávelhagyás és hirtelen korrigáló kormánymozdulat is volt.

2023.03.23. Hazaút: nem hajlandók a hazauton a soförök vásárlásra megállni az útba eső Carefood bevàsárlóközpontnál, az utaskisérőnek mondván hogy a két busz egy pótkerekkel megy... Valójában egyedül ment a buszunk, és a héten sem javíttatta meg a defektes kerekét a két sofőr. Nem kellett sokat menni, újabb "Kis technikai szünet" következett, egy negyed órás szerelési megállás az autópályán a bal eső keréknél egy hosszú lejtő után már az olasz oldalon. Gyorskötözővel megoldották.... Nem sokkal késöbb vèszfékezés: minden borul, az alvó utasok fejei ütődnek az elöttük lévő ülésekhez, mert nem nyílt ki az autópálya sorompó elég gyorsan, amit túl nagy, minimum 40 km/h val közelített meg a sofőr. Majdnem összejött így is a sorompódöntés. Nem sokkal késöbb újabb vészfékezés, megint táskák röpködnek mert későn vette észre soförünk a torlódást. Állt a sor, ez messziről látszott. A ráfutásos ütközést a satuféken kívül csak kormányelhúzással kerülte el a soför. Ez után mindenki meggondolta hogy aludjon e. Volt aki minden autópalyakapunál kitámasztotta magát a kezével, volt aki a retarder hangjára viccesen a becsapódásra felkészülni vezényszót mondogatta. A töredezett, kopott sérült abroncsokat lefotóztuk, de Ti akik az utak szervezésevel foglalkoztok az utasok életének és testi épségének èrdekében ellenőrizzék a buszokat, és ha ilyen tapasztalat van akkor ezeket a cégeket lehet offolni! Ne a legolcsobb ajánlatot adó buszüzemeltetőt válasszatok! Èn természetesen sem a szervező, sem a buszt üzemeltető kalandjaira nem nevezek be soha többet, mert még előttem van egy ismerősöm aki a kislányát temette egy ilyen buszozás után. Lehet hogy Európában mi vagyunk a tragédiákban az elsők, mert az utazasszervezők profitérdeke a legolcsóbb buszokat preferálta.....
20240323-124144.jpg
20240323-124228.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.