Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

fozoo által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
fozoo
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2012.01.15. 22:25
Sziasztok!
Viszonylag friss tapasztalataim vannak Magyarországhoz közeli síterepekről.
Mi a négy éves kislányunkkal voltunk január elején, alsó-ausztriai pályákon. Három terepet néztünk ki előre, úgy véltük, hogy a Zauberberg, Annaberg és Mönichkirchen érdemes arra, hogy kipróbáljuk. Mazsolánk nem nulláról indult, ősztől járt síiskolába és nem elfogultságból írom, hogy kifejezetten jól ment neki. Ennek fényében a fenti terepekről a tapasztalataim:

Semmering Hirschenkogel – Zau[:ber:]g: Először kipróbáltuk a varázsszőnyeget a kabinos fenti állomásánál. Igen rövidke, de amelyik gyerek először próbál lécre állni, annak elfogadható. Aki már megáll a lábán annak a szemközti, 10-es számú síoktató pálya jöhet, csákányos lift van mellette. Nem könnyű felvonózni egy igazán kis gyerekkel, de a liftkezelők nagyon figyelnek, segítenek, mert sok az apróság. Próbáltuk ezt a részt is természetesen, de nekünk igazából az 1-es Familienabfahrt jött be. Ezt elég sokat koptattuk. Nem elhanyagolható szempont, hogy szuper szánkópálya is van állat- és egyéb figurákkal. Összességében nagyon jó hely gyerekeseknek, de abszolút kezdő gyerekkel szerintem nem biztos, hogy ideális választás. Ja, és már pénteken is nagy a sorban állás, hétvégén egy türelmetlen gyerekkel mi nem mertük bevállalni.

Annaberg: Gyermekbarát síterepként szerepel a leírásokban és ez nagyjából igaz is. Lankás tanulópálya és mellette fedett szállítószalag. Ideális a kicsiknek. Igen ám, de a szállítószalag nem egy gyors felvonó, a lányom a harmadik alkalommal már nagyon unta. És ugye felfelé kb. 10-szer annyi ideig tart, mint lecsúszni. Van egy másik kék pálya, az előzőhöz kapcsolódva, tányéros felvonóval, ennek egy picit meredekebb a teteje. Érdekes, de a lányom ezt a felvonótípust szerette meg a legjobban. (A tányér volt a paci, amin lovagol. ) Van még kék pálya: a távolabbi négyüléses mellett. Ezen is lementünk párszor, de gyerekkel odajutni (neki még nincs botja, ugye) nagyon macerás, mászni kell oda is, vissza is a Reidlhütte mellett. Annaberget inkább tehát a nagyon kezdő gyerekeknek lehetne ajánlani a szállítószalag miatt.

Mönichkirchen: Nos nekünk ez a terep jött be a leginkább. Teljesen kezdő kisgyereknek, kicsit már tudónak és jobban tudónak is jó. Mi többször lejöttünk Mazsolánkkal a 2-3-4-es rövid pirosakon is. (A mönichkircheni piros szerintem van ahol kék lenne.) Az 1-es melletti tányéros felvonót itt is szerette. A hosszú 5-ös kék pedig felnőtt kezdőknek is ideális. Valahogy itt a tömeg is jobban eloszlott, vasárnap sem volt nagy sorban állás. Hétfőn meg alig lézengtek.
Tulajdonképpen mindhárom kiszemelt terep jó volt és egyiket sem bántuk meg.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.