Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osha által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (22)Időben csökkenő Időben csökkenő
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2010.02.05. 09:58
Szerintem teljesen helyénvaló a Trabant rugós ablak-spricnijéről a Kékestető fórumon értekezni, már csak azért is, mert egy bizonyos évjáratnál korosabb (átlag) magyar életében, ha más nem is, de a kezdet összeköti e csak látszólag távoli két dolgot. (Trabival kezdtük falni a kilométereket, és a Kékesen tettük meg az első bizonytalan csúszásokat.)
Hol itt a kérdés..? :-)
(Ha csak az nem, hogy az én trabimban, miért nem rugózott vissza az ablak-spricni? Ja, a kérdés költői, Isten ments', hogy valaki kifejtse! )
Előzmény: (Szab 83308)
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2010.01.24. 23:43
Sziasztok!
Lassan 10 éve, hogy az Erikán síelni voltam, szép emlékeket őrzök a hangulatos kis pályákról, szívesen elmennék oda újra. Akinek van infója a környékbeli szállásokról, ha megosztaná, szívesen venném.
Köszönettel: István
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Lachtal
2009.12.14. 10:27
Sziasztok!
Pár szót Lachtalról...
Péntek reggelre értünk oda. Gyakorlatilag természetes hó alig-alig volt, ennek ellenére a pályarendszer gerince megfelelő volt a hóágyúzásnak köszönhetően. Fent az ülőliftből kiszállva kicsit jegesedett a pálya, de a így is tökéletesen síelhető volt. Pénteken és szombaton is volt egy kis havazás, bár nem számottevő, a hóágyúk viszont végigdübörögték a hétvégét. Szombatra sokat javult az 1-es pálya felső szakasza, és megnyitották a 4- és az 5-ös pályát (ami Kleinlachtal-Hüttéhez visz), valamint a Monarchiapark feletti 8-as pályát is. Csak a Schönberg lift ment. (Vasárnap is még erősen dolgoztak a hóágyúk és a rattakok is a 9-esen, valószínű az is nyit hamarosan, vagy mára már ki is nyitott.) A Monarchiaparkból tökéletes pályán lehet visszasíelni az ülőlifthez. Meglátásom szerint, még pár nap, és valószínű a pályarendszer nagy része síelhető, de már így is megéri kimenni, mert jó része alkalmas csúszásra, és tömeg sincs.
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Lachtal
2009.12.03. 11:57
Szia Kata!
Sajnos (de lehet, h hál' Istennek, mert addig még lehet hó :-)) a jövő hétnek csak a végén megyünk, dec. 11.-13. Mi tavaly is dec. közepén voltunk ott, és valóban már akkor közel 1 méteres hó volt arra. Hólánc nélkül nem is tudtunk felmenni, mert épp havazott, mikor reggelre odaértünk. A Brückerhütte -szintén magyar srác - pincére azt mondta: a helyiek azt tartják, akkor van ott tél, mikor már 2m-es a hó! :-) Hát ez egyelőre várat még magára.
Azért biztatónak rakok fel két képet tavalyról (egyik a pálya gerincét adó ülőliftnél, a másik a szállás ablakából készült) és én is csatlakozom Katához, ha valaki hamarabb jár arra, írja meg, mit tapasztalt.
Üdv. Mindenkinek
Előzmény: (hkatka 75263)
PC130069.JPG
PC120008.JPG
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Lachtal
2009.12.02. 15:41
Szia ftomi!
Azt, hogy a síiskolában "hivatalosan" van-e magyar ajkú oktató, nem tudom, de azt igen, h Lachtalban több magyar szót fogsz hallani, mint németet. :-)
Szóval nyelvi nehézséged biztosan nem lesz, és valószínű, h találsz magyar nyelvű oktatót is.
Üdv: István
(ja, jövő héten mi is ott kezdjük a szezont, és örömmel látom a webkamerán, h (végre!) elkezdett havazni)
Előzmény: (ftomi 75204)
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Kraliky
2009.01.05. 09:37
Sziasztok!
December 30-án ott voltunk. (Kezdők is lévén közöttünk, beiktattunk egy napot ide is.)
A pálya barátságos, kellemes, de nagyon rövid.
-a két ünnep közötti főszezonnak is köszönhetően- kb. 10 percig álltunk sorba a csákányosnál, és 1-2 perc alatt le lehetett csúszni...
A hó tökéletes volt,a kezdő pálya mellett szánkózni is lehet. Családoknak, kezdőknek jó hely, a táj is szép, aki viszont haladóbb, az azért ne ide menjen, mert ez a pálya nem arról szól. Ha havazik, hólánc nélkül senki ne induljon el, mert elég meredek kaptatón lehet feljutni a sípályákhoz.
Üdv. mindenkinek..
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Lachtal
2008.12.16. 09:33
Üdv. Mindenkinek!
Néhány fotó Lachtalról...
(csodás táj, remek hóviszonyok, bár a köd kissé csökkentette az élményt, de azért nagyszerű kis síút volt ott a hétvégén)
Lachtal3.JPG
Lachtal4.JPG
Lachtal-1.JPG
Lachtal-2.JPG
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Lachtal
2008.12.05. 08:54
Üdvözlet minden Síbarátnak!
Jövő hét végén mi is megkezdjük a szezont! :-)
Irány Lachtal!
Kérésem volna, aki járt már ott, írja már meg legyen szíves...
-könnyű odatalálni, vagy vannak "buktatók"?
(Szentgotthárd felől)
-az utak állapota, hólánc? ...stb.
-A Bückerhütte milyen?
(célszerű kajapótlást vinni? -esetleg itt is olyan, ahogy egy fanyar humoráról tanúbizonyságot tevő síbarátunk írta az egyik osztrák panzióról: "a kaja pocsék, de hál' Istennek legalább kevés!"):-)
Szóval.., bármi, ami segítségül lehet, mert mi még nem voltunk ott.
Köszönettel és üdvözlettel és sok szép fehér tájat mindannyiunknak.
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2008.09.17. 11:10
Köszi Stani, de olyan messzire nem akarok menni.. :-)
Csak nem áll távol tőlem a gondolat, h alkohollal kipárnázott tudattal átsiklani az új évbe! :-)
Hátha tud esetleg vki erre a projektre megoldást közelebb is...
üdv.
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2008.09.17. 08:53
Üdvözlet Minden Síbarátnak!
Látom már kezd mocorogni bennünk a kisördög, hogy egy picit hűvösebbre fordult az idő! :-)
Nekem egy kérdésem lenne...
Tud valaki olyan sípályát esetleg, ahol szilveszter éjjel is lehet síelni?
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2008.03.21. 12:22
Hello Isu!
Ha jobbat nem találsz, Breznoban tudok egyet.
A https://www.limba.com oldalon meg is tudod nézni.
Egy turista szálló, ahogy érkezel Cerny Balog felől, leérsz a hídról és ott lesz rögtön balra.
Címe: Brezno, Jesenskeho 1. 3ágyas szobák, van konyha, saját hűtő a szobában, közös zuhanyzó a folyósón. (totál turista osztály, de pár nap síelésre ok)
cca. 2000Ft/fő/éj. Tel.szám ki van írva a bejárat fölé.
A nyelvtudásoddal nem lesz gond :-)Csak oroszul és szlovákul beszél a hölgy. Angollal, némettel ne is próbálkozz! :-) (mikor én hívtam fel őket, viszont kisvártatva visszahívtak és tört magyarsággal beleszólt egy hölgy, h maradjak, 15 perc múlva ott lesz a portás a szállónál. és úgy volt)
A hotel Srdiecko, az meg ugye ott van a pálya alján. Arról csak jót tudok mondani (az más kérdés lesz-e hely húsvét miatt)A kaja szuper, a szobák jók és pokoli melegek. Fürdőszoba-wc minden szobához, de nagyon pici. :-)
Úgy emlékszem, decemberben mikor ott voltunk, kb. 15.000Ft/2éj/fő volt az ár félpanzióval.
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Goldeck
2008.03.17. 13:45
Sziasztok!
Pár szó a múlt heti síelésről...
Goldeck jó választás volt. Gyönyörű napsütés, szikrázó fehérség! A hóvastagság minden pályán megfelelő. Kevés ember, (hiába, csak a szezon vége felé járunk) ezért igazi örömsíelést lehetett lezavarni. Kb. du. 1-ig hősiesen állták a pályák a tavaszi meleget, hó mínősége addig kifogástalan volt, utána kezdett kicsit kásásodni de még azért csúszizni lehetett rajta -ahogy romlott, akkor meg egyre többet ültünk a hüttékben :-)-. Szombaton volt egy verseny, ez a hangulatot javította, de tömeget nem okozott. Ami kicsit fárasztó, hogy midenhol az a pihentető csákányos!
:-)
Aki megy még, annak sok havat és szép élményeket!
(Néhány kép a pályáról)
a-liftbol-kiszallva.JPG
van-meg-ho.JPG
palyak.JPG
ralatas-a-falura.JPG
Goldeck-a-hotel-szobabol-nezve.JPG
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2008.03.05. 11:57
Sziasztok!
Goldeckről van valakinek infója..?
Jövő héten mennénk...
Pályák állapota...stb.
Köszi
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Tále
2008.02.08. 09:50
Hello Csaba!
Tale tökéletes hely a kezdőknek (is)!
Ha Sk-ban vagyunk csúszizni nem hagyjuk ki. A fiam is ott tanult meg síelni, és neki a kedvenc helye. Teljesen kezdőknek is van tanulópálya, tanulólifttel, és a két nagy "piros" pálya is elég lightos, utazós kis pályák - a legtetejétől eltekintve, az picit meredekebb mindkettőnél- (Selce Cachovo-n ennél "húzósabb" pályát jelölnek kék színnel). Ami viszont a negatívum róla, h sokan szeretik, ezért hétvégén ajánlatos elkerülni, mert elég nagy a sor. A jegyek árai is barátságosnak tekinthetők, és kedvezményes jegyek is vannak. (a kártyás fizetésről nem tudok nyilatkozni) -mellékelek egy képet a tanulópályáról-
tanulo.JPG
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2007.12.19. 18:00
Nekünk múlt hétvégén azt mondták Srdieckon (a hotelban is, meg a munkások is kint a felvonónál), hogy most 22-én nyitnak. Egész múlt hét végén mentek a hóágyúk, ment a rattak, szóval nagyon készültek, hihetőnek tűnt, amit ott mondtak.
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2007.12.17. 13:11
Havas időben mennyire járható a Hrinova-Cerny Balog-Brezno útvonal? (ki járt már arra..?) Vagy érdemesebb kerülőn, Besztercebányán át menni Breznoba? (mi Salgótarján felől megyünk, nem Bp.)
Karácsonykor megint megyünk vissza egy hétre Breznoba, és ahol jó lesz a hó, oda megyünk reggelente síelni.
Hol lesznek jó szilveszteri sípálya bulik?
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
2007.12.17. 09:36
Szia!
Brezno felől menj Tale felé (Bystra, vagy Myto felől is lehet)és Talenál egyszerűen nem mész be a síparkba, hanem tovább egyenesen! Besztercebánya és Brezno között megy a 66-os út. Ott Tale elég nagy táblákon van jelölve, könnyű felismerni, egy medve a logoja. És Tale után kb. még 10km Srdiecko. (az Chopok Dél) Elég meredek, de szórják az utat, hólánc azért ajánlatos a csomagtartóban. Mi most hétvégén ott laktunk a Hotel Srdieckoban. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek. Retro-feeling, de nagyon barátságos. A személyzet kedves, a kaja szuper és bőséges. Sajnos a felvonók még nem mentek, ezért átjártunk Donovalyba.
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Donovaly
2007.12.17. 00:39
Sziasztok!
Szerintem is remek volt ma Donovaly!
Egy kép, ami a Nova Holán készült!
(ja, és még egy, ami nem egy beállított kép, hanem egy pillanatkép egy gyalázatosan félbeszakadt "freeride" után! :-)
tel-kep-donovaly.JPG
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Sachticky
2007.12.17. 00:34
Sziasztok!
Kösz mindenkinek, aki segített, hogy oda találjunk.
(Tényleg könnyen ment, a felüljáró után jobbra, aztán táblák segítenek.)
Szóval, reggel 7-re ott is voltunk. :-)
-6 celsius fok, csípős szél,gyenge havazás, ezért a csomagtartóban tárolt "fagyállót" kellett igénybe venni, hogy kihúzzuk a nyitásig... :-)
A pálya tényleg jó, bár csak az utolsó felvonó működött, de arról a hátsó 3 pálya besíelhető.
A hó remek volt, a felvonóknál kb. 5-10perces sorállás volt, és többször leállt a felvonó. Panaszra viszont semmi ok, mert pénteken grátisz jegyeket adtak. Egy szóval, annyiért nagyon megérte! :-)
Szerintem is nagyon klassz kis sípálya, ajánlom mindenkinek, főleg ha a teljes pályarendszer működik. Így viszont egy napra kellemes volt. Szombat-vasárnap meg Donovalyn voltunk. Aki ott volt tudja, remek hóviszonyok, bár a Nova hola-i felvonót szombaton olyan fél egy körül leállították, akkor a Zahradiste oldalon nagyon megnőtt a sor. Vasárnap viszont ment egész nap, gyakorlatilag 0 perc sorállás. Klassz volt...
reggel....JPG
Osha
22 élménybeszámolót írt
22
16 éve tag
Topik: Sachticky
2007.12.13. 15:52
Kösz Mindent!
Így már nagyon jó és részletes, biztos oda találunk.
Mindenkinek jó (és sok havas) hétvégét!
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.