Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Chopok, Csorbató és Tátralomnic továbbra is síelhető

2024.04.12. Bata Attila

Erősen a szezon vége felé közeledünk a szlovákiai síterepeken is. Északi szomszédunknál már csak három síterep állja a sarat, Chopok, Tátralomnic és Csorbató. Április második felében megkezdik a felvonók karbantartását, amely befolyásolja a síterepek nyitvatartását.
Jasná-Chopok április 9-én
Jasná-Chopok április 9-én
Ezen a héten véget ért a folyamatos nyitvatartás Chopok és Tátralomnic síterepein. Mostantól már csak a hétvégeken lehet síelni mindkét síterepen. Hétközben a szokásos tavaszi karbantartást végzik el a lanovkákon.

Jasná az utóbbi időben rászolgált a nevére (szlovákul derült, felhőtlen eget jelent), és a felső részeken még mindig méter feletti a természetes hó vastagsága. Itt a déli oldalon nagyobb arányban síelhetőek még a pályák. Tátralomnicon már csak a Lomnici-nyereg pályái bírják, a hóréteg itt is vastagabb a méteresnél.
Webkamera. Lomnici-nyereg ma reggel nyitás előtt
Webkamera. Lomnici-nyereg ma reggel nyitás előtt
Csorbatónál a településen a természetes hó már a hónap elején elolvadt, de pályák 64%-a még üzemel, és itt a következő hétköznapokon is lehet síelni. Hétközbeni síelésre egyedül itt nyílik lehetőség Szlovákiában a következő héten! Április 22-től itt is megkezdik a hétközi karbantartást. Érdekesség, hogy a sífutópálya is kitart még, ha valaki vékonyabb síléceken szeretné elbúcsúztatni a szezont.
Csorbató, április 7-én
Az említett három síterepet a TMR cég üzemelteti, amelyek GoPass bérlettel kedvezményesen síelhetők. A következő szezon GoPass síbérlete már elővételi árakon kapható, és bónuszként a mostani (április-májusi) síelésekre is érvényes.

Amennyiben az időjárás megengedi, a szlovák síterepek (a legesélyesebb Tátralomnic) a legbátrabb tervek szerint akár a szlovák nemzeti ünnepig (május 8., szerda) fogadnak síelőket. Természetesen indulás előtt kötelező tájékozódni a hóviszonyokról és aktuális karbantartásokról. Az előrejelzések szerint, a felsőbb régiókba jövő hét elején visszatér a tél, friss hó várható a fenti pályákon.
KOMMENTEK
Garajc | 2024.04.12. 12:44
Jövő héten havazást tekintve nagy buli lesz a közép-európai régiónkban, bár a Tátrákat tekintve pont ott lesz a legkevésbé (de hideg azért ott is lesz és kb 10-15cm friss hó is biztos).

Az igazi hacacáré kedden fog kezdődni két helyszínen is. Az egyik az olasz-osztrák-szlovén hármashatár bővebb régiója lesz, míg a másik a Nyugat-Alpok (Franciaország és Wallis Svájcban).
Szerdán is két táncparketten folytatódik a hópelyhek tánca: Svájc-Vorarlberg-Tirol, illetve Horvátország és Bosznia.
A csütörtöki és pénteki napra beszáll a buliba egy újabb ciklon (természetesen az ilyen fergeteget soha ki nem hagyó "genovai"). Rómán át egyenesen Sarajevó felé veszi az útját, majd Bosznia hegyei után Montenegrót is kifehéríti.
És a fináléra - szombati napra - megérkezik régiónkba egy újabb izlandi bajkeverő és nyakon önti hóval Graubünden, Vorarlberg, Tirol, Salzburg és Felső-Stájerország hegyeit hóval.

A táncrend ez lesz, lehet készülni!!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.