Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: visszatért a tél a hegyekbe

2024.04.19. Stánicz Balázs

Egy markáns hidegfront érkezett kedden Ausztriába, ami friss havat hozott a hegyekbe, átmenetileg Salzburg és Innsbruck városában is havazott. A magasabb hegyekben a hétvégéig sok hó várható.
Hochkönig április 18-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Hochkönig április 18-án - Fotó: Stánicz Balázs (Stani)
Míg a hét elején Karintiában havazott, addig kedd-szerda óta a hóesés jórészt a nyugati és északi tartományok hegyvidéki részeit érinti. A havazás határa jellemzően 700-1200 méter közt mozgott.
Obertauern tegnap reggel - Fotó: foto-webcam.eu
Obertauern tegnap reggel - Fotó: foto-webcam.eu
Ma délutántól egy újabb frontrendszer éri el az osztrák hegyeket és az Arlberg térségétől a salzburgi hegyeken keresztül egészen Mariazellig nagyobb havazás kezdődik. A hóhatár pénteken 800-1200 méter, míg szombaton 400-1000 méter közt alakulhat. A mostani havazás az Alpok központi vonulataiba (többek közt Zillertali Alpok, Magas-Tauern) és a klasszikus Nordstau régiókba 30-50 cm, helyenként ennék több havat is hozhat; azaz Tirolban az Arlberg térsége vagy éppen az Innsbruck felett magasodó Nordkette, Salzburgban Hochkönig és Lofer hegyei, Stájerországban Dachstein környéke.
A Grossglockner út ma délelőtt - Fotó: foto-webcam.eu
A Grossglockner út ma délelőtt - Fotó: foto-webcam.eu
Az elmúlt napokban ezeken a helyeken ugyanennyi már összejött a mindennapos havazásnak köszönhetően. A havazás mellett jócskán lehűlt az idő, különösen az elmúlt hétvége már-már nyárias hőmérsékleteit figyelembe véve. Csaknem -8 C fokra ébredtek ma a felső-ausztriai Libenau-Gugu (854 m) lakói. Mínusz 13,4 fokig hűlt a levegő a salzburgi Sonnblicken (3109 m), míg -18 fokot mértek a tiroli Brunnenkogelen (3440 m). Háromezer méter magasságban napközben is -10 fokok röpködnek, 2000 méteren -4 és -6 fokokkal számolhatunk. A meteorológusok hétfő reggelre várják a legfagyosabb értékeket, ugyanis ekkor derült lehet az éjszaka.
A hintertuxi hegyvidék is szép havas - Fotó: foto-webcam.eu
A hintertuxi hegyvidék is szép havas - Fotó: foto-webcam.eu
Az osztrák gleccsereken továbbra is nyitva vannak a sípályák és a igazi januári viszonyok fogadják a látogatókat. Magyarországhoz a legközelebb eső nyitva tartó síterepek jelenleg Obertauern (a Tauernrunde április 21-ig tart nyitva, 22-től erősen limitált kínálat), Kaprun és Mölltal (mindkét síterepen a teljes pályarendszer üzemel májusig) és Weißsee gleccser, ahol még ezen a hétvégén csúszhatunk egyet utoljára.
Az Arlberg térségében már elkezdődött a havazás  - Fotó: foto-webcam.eu
Az Arlberg térségében már elkezdődött a havazás - Fotó: foto-webcam.eu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Appartements Steinadler
Igényes, 2-8 fős apartmanok Obertauernben, a Grünwaldkopfbahn kiskabinos lift völgyállomásától és a sípályáktól mindössze 120 méterre. Szolgáltatások: teremgarázs, fűtött sítároló, szauna.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Freja apartmanok
Modern, 2-3 hálószobás, 4-7 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.