Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s
Magyarország
Kékestető
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Avar Hotel Mátrafüred****S - új wellness szálloda a Mátra szívében
ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Tervező
85 élménybeszámolót írt
85
9 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Kékestető
2023.12.08. 18:37
Kedves Sítársak !

Nem vagyok felhatalmazva az üzemeltető helyett, de mivel 1984-ben terveztem oda a (nemrég kicserélt) tányéros felvonót, a következő információkat megosztom:

A terület a Magyar Állam tulajdona, Gyöngyös város területéhez tartozik helyrajzilag is (ugyanúgy, mint pl. Sástó) Tehát nem egy vállalkozás, cég, vagy magánember tulajdona.
Tehát ki fogja elintézni, hogy legyen "tulajdonosváltás" ? Ami ugye a leírtakból azt jelentené, hogy magántulajdonba kerüljön, mert mi más lehet, ha most állami...

Volt ott politikus, aki szeret sízni, és ki is jelentette, hogy ö 2018-ban már kabinos kötélpályával fog a Kékestetőre utazni...
Feladat: aki tud, keressen más "politikust"

Sajnos ez eltelt 39 év alatt azon kívül, hogy az előbbi hozzászólásban említett magáncég telepítette a jelenlegi felvonókat, ( bérleti szerződéses konstrukcióban) és rendbe tette a lepusztított éttermet, WC-t helyezett el, senki mást nem érdekelt.
Több "akció" volt a fejlesztésre, a múlt rendszerben és ebben is, akit érdekel hol buktak el, nyomozzon utána.
Az északi területet a méregzöldek annyira lefoglalták, hogy még a gyaloglást sem engedik meg, az ún. "Kardio-tanösvényt" is meg kellett szüntetni, ami pedig szakszerűen a szívbetegeket szolgálta ill. betegség-megelőzési jelentőségű "találmány" Kardiológus orvos eszelte ki, szakszerűen.
Legnagyobb probléma a víz. A felmenő vízvezeték állami/vízmű tulajdon. olyan régi csövekkel, hogy ha rendesen megnyomná valaki szivattyúval, ez egész szétesne. (Ez a szennyvíz elvezetésre is igaz)
Még nagyobb probléma az évtizedes csapadék hiány. A víztározó ez elmúlt években néha majdnem fenékig lett ürítve, hogy egyáltalán ivóvize legyen a környező településeknek.

Mátraszentistván annyival van előnyben, hogy van egy patakocska, ami eddig mindig folydogált annyit, hogy idény elejére fel lehetett tölteni a tárolókat.
Kékes környékén a források többsége is elapadt, mint írtam, az ivóvíz ellátáshoz is kritikusan kevés.

Amúgy a felvonók üzemképesek, megfelelő természetes hó esetén egy -két nap alatt felszerelhetők a vonszolók és indíthatók.

A közösségi oldalra ennyi elég talán.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.