Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

David_P kiemelt beszámolói
David_P
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Olaszország
Bormio
2011.03.23.
Nemrég érkeztünk meg szokásos tavaszi, 1 hetes, Alta Valtellina síutunkról.

Kezdeném az úttal: Március 12-én szombaton utaztunk, sok honfitársunkkal együtt. Sajnos a német autópályaszakasz a szokásos rossznál is katasztrófálisabb volt, araszolás, hatalmas dugók. Részben emiatt nem értünk időben, azaz 16 h-ig, a Munt La Schera alagúthoz, ahol ezután már váltakozva halad a forgalom. Lenti "parkolónál" rendőrök terelnek le az útról, furcsállottuk miért parkolták itt le ennyien az autót? Akkor vettük észre, hogy ők bizony nem parkolnak, hanem sorban állnak. Több száz autó, egy másfél focipályányi, bokáig sáros, tehéntrágyás mezőn, melyet úgy megtöltöttek az autók, hogy mozdulni sem lehetett. Ideges sofőrök, ami nemcsoda ennyi utazás után, sár, káosz, több mint másfél óra várakozás, így tudnám ezt jellemezni. Majd végre átjutottunk Livignoba, ahonnan mi tovább utaztunk Bormioba, ahol a szállásunk volt. 13 óráig tartott Győrből. Rekord hosszú. Ajánlom mindenkinek, hogy időben induljon útnak, jobban jár.

Időjárás: Az egy hétből 3 napos-felhős, 1 borús, 3 havas nap volt. Csak csütörtökön több mint 50 cm hó esett. A völgyben egyedül e nap esett hó, egyébként eső és 1600-1800 felett hó. De Bormioban esténként kellemes idő volt, nem fáztunk.

Pályák: A hét elején kiváló minőségű pályák fogadtak Bormioban, Mottolinon, Santa Caterinan. Majd miutan szerdatól havazott, a hágón nem mertünk átmenni Livignoba, így Bormioban és Santa Caterinan síeltünk. Egyik helyen sem bírták megdolgozni a havat rendesen, így derékig érő buckák voltak már dél körül. Bár csütörtökön kiváló szűzhóban síeltünk.

Szállás: A szállásunkat a https://www.bormio.it oldalon foglaltuk, neve: Baita Diana. Tiszta, jol felszerelt apartmanhaz, 5 perc séta a sétálóutca, 10 a sípálya. Házinéni kicsit akadékoskodó, de gyönyörű ház.
A csütörtök reggeli kilátást az erkélyről itt megnézhetitek:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Éttermi árak: Főleg az italok drágák, egy korsó sör 4-5 EUR, Pizzák olcsók 4-7EUR, de az egyéb ételek drágábbak. Pl húsok 15 EUR felett.
Livignoba drágábbak a Hütték is, egy Prosciutto e Melone 10 EUR pl.

Livigno: Diesel 0,94 EUR, Drágult tavaly óta, de így sem panaszkodunk :)
Parfümök, italok, kávék, sportszerek, órák, szemüvegek olcsóbbak jóval, mint itthon, meg sokkal nagyobb a választék.
Hazafelé a svájci határőrök szorgosan ellenőriznek, de úgy láttuk inkább kisbusszal érkező, főleg fiatalabb társaságokra vadásztak.
David_P
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Rövid beszámoló Planairól: Hétvégén a régióban pihentünk, így gondoltuk vasárnap kipróbáljuk Planait. Felemás érzelmekkel távoztunk innen, ugyanis nagyon szeretjük ezt a síterepet, de sajnos pechünk volt a nappal.
Kezdem a jóval: Volt hó :) Délelőtt síeltünk egy jót, besízésnek remek volt, főleg, hogy októberben léc volt a lábamon. Reggel rajtunk kívül szinte csak versenycsapatok jelentek meg a parkolóban. Aztán a kasszánál jött egy kis hideg zuhany. A meghírdetett 3 lift és 5 pálya helyett, az 1-1 variáció volt a reális, mert viharos szél volt a csúcson, így a többi zárva. Hütte, WC egy szál se, ugyanis a fenti hütték voltak nyitva, csak felvonó hiányában nem lehetett őket megközelíteni. Sakk-Matt.
Ennek ellenére remek napot zártunk, megpróbáltuk pozitivan értékelni a napot, hogy legalább síeltünk. A hó sem volt olyan rossz, ahhoz képest milyen meleg volt. Szinte biztos, hogy még a szezonban visszatérünk ide, mert szerintem az egyik legjobb sírégió Ausztriában az AMADE. Szerintem akik szombaton síeltek, csak pozitiv benyomásokkal távoztak, mert a szálláson este mindenkinek vörös, önelégült feje volt:) (sunshine)
fenykep.jpg
David_P
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Olaszország
Bormio
2010.04.06.
Sziasztok. Bár már valószínűleg nem sok embert érint, most jöttünk meg szombaton Bormio-Livigno régióból. Egy hétből 3,5 nap gyönyörű napos idő, 1,5 felhős 2 extra havas. Foscagno hágón április 1-jén hóláncot kellett dobni a 4 kerékmeghajtású autóra is, ennek ellenére nagyon jó hetet zártunk.
Nagyon tudom ajánlani Santa Catherinat, gyönyörű terep, egyetlen hátránya, hogy nincs igazából kiépitett parkoloja(MÉG) a felvononal, igy mindenki ott all le a hazak kozott ahol tud. Fent a hegyen mesebeli a táj.
Bomioban nagyon nagy hó van még 2000 felett, sőt a faluba is le lehet csuszni, ennek ellenere bezar a jövő hétvégén.
Isolaccia-Valdidentro, térdig érő szűzhóban síeltünk, nagyon nagy élmény volt, amugy maskor biztos vasaljak a palyakat mint mindenhol a környéken, de most felesleges lett volna. Fent sok a huzos lift, 1 napra nem rossz, de a többi terep azert jobb a környéken. Mi egyáltalán nem bántuk meg azert ezt a napot, hogy itt töltöttük.
Mottolino-Livigno, szokasos 10ből 15 pont, Itt vannak a legjobban kezelt pályák, csodálatos. Sajnos az idő miatt csak 1szer tudtunk átjönni a hágón, felesleges lett volna kockáztatni, ez nem a Bakony:) Törtek az autók rendesen a hóban, mögöttünk egy kamion a sziklafalnak csúszva autózott több 100m-t, hogy meg tudjon állni lefele.
Úgyhogy aki jövőre ide megy sielni és még nem volt ilyen havas napja kint, az ne vegye félvállról, mert elég kemény és nem ritka az ilyen idő. Ilyenkor jobb helyben síelni vagy egy nap Therme.
David_P
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Zauchensee
2010.03.08.
Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz. Super hó volt kint. Szerdatol vasarnapig voltunk kint. Mikor megérkeztünk szerda délelőtt tavasz volt lent.

1.nap Altenmarkt/Radstadt-ban síeltünk. Elég jó kis terep,a hegy mindkét oldalát be lehet síelni. Altenmarktból indultunk, innen egy romantik 2-es lift visz fel(15min), de kezdőknek ez a pálya tökéletes. Radstadti részen azonban modern kabinos lift szállítja a síelőket. Ezen a terepen mindenki megtalálja a magának való pályát. A tavaszias idő és a napsütés hatására a nap végére kásásodott a hó odalent.

2.nap-tól kezdve Zauchensee-n síeltünk. Csütörtökre megjött a hideg és kemény minuszok voltak. Esett a hó rendesen, főleg szombaton. Mindennap nyitásra érkeztünk(8:30), de nagyon megéri mert még senki nincs a pályákon és záráskor ugyanígy. Megittunk még 4 kor egy jó teát/sört :) fent és üres pályán zúzhattunk lefele.
Egész nap jártak a ratrakok a nagy hó miatt, ami elég ritkaság számba megy sztem, legalabbis az eddigi síterepeken nem nagyon tapasztaltam ezt. Igy voltak szűzhavas részek, meg ledöngölt pályák is.
Kezdőknek a 10-es kék pálya való, 8as Tauernkar felvonóval lehet megközelíteni. Utána lévő lépcsőfok az 1-es, 2-es pálya. A 9-es kék sztem piros. Az én kedvencem a weltcup strecke egyszerűen szuper vonalvezetésű, valamint a Tauernkar felvonótól nyíló freeride lehetőségek.
A Talstation-nál egyébként van egy parkolóház(mint utólag megtudtam ingyenes, ha van síbérleted),ami nem rossz dolog, ha szakad a hó, mert nem kell fél órát autót vakarni. Mi spec nem álltunk be, de utólag megérte volna:)
Szállás: Altenmarkt ban Haus Radlmacher, egyszerűen fantasztikus. 27 Eur-ért foglaltunk fejenként egy 2ágyas szobát reggelivel, mikor megérkeztünk mondta a tulaj hölgy, hogy választhatunk 2 appartman közül, ugyanazért az árért, ugyanúgy reggelivel. Igy kaptunk egy kb 55m2-es hegyre néző appartmant. Csak ajánlani tudom mindenkinek.( http://www.haus-radlmacher.at/konta...kt.htm )
Az út 4h 15 min Győrből kényelmes tempóban. Terveztük még, hogy 1 napra felmegyünk Obertauernbe, de míg kint voltunk lent is esett a hó és az obertauerni webcamera nem látszott ki a ködből, ott pedig főleg napsütésben jó feeling sielni, mert amugy nagyon hideg van a magas fekvése miatt.
David_P
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
Ausztria
Hochkar
2010.02.22.
Sziasztok. Hétvégi tapasztalatok Hochkarról. Nagyobb társasággal voltunk kint, hangulat remek volt, a pályák már kevésbé. Csütörtökön remek időben lehetett síelni. Péntektől viszont szeles, csípős idő volt. Szombaton hatalmas köd és esett kb 20 cm hó, amivel nem sikerült a pályamunkásoknak megbírkózni, igy elég rossz körülmények voltak. Ezt tetőzte, hogy a környékről rengetegen jöttek ide síelni, 30 buszt számoltunk a parkolóban!!! Már már stuhlecki hétvégéket idéző sorok alakultak ki. Rengeteg embert vittek tepsiben és nagyon sokan nem a tudásuknak és nem az időjárásnak megfelelően síeltek és itt nem csak magyarokat értek, hanem sok osztrákot is. Amúgy nem lenne rossz hely, mert elég hóbiztos, bár az is biztos, hogy jövőre a szokásos februári hétvégi hochkari síelés helyett, más helyet választunk, mivel nyugodt tempóban kb 3,5 óra Győrből, Schladming meg mondjuk 4 és azért nem egy színvonal a 2.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.