Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Telemark edzőtábor és világbajnokság Kreischbergen

2008.11.12.

Igaz, elsőre talán furcsának tűnik, ha valaki síelés közben mélyen behajlítja a térdeit, de az ősi síelési technika, a telemark most újra reneszánszát éli a Kreischbergen – a profik és a sportággal ismerkedni szándékozók körében egyaránt.
A januárban megrendezésre kerülő Telemark Világbajnokság alkalmából tanfolyamok várják az érdeklődőket.

Mi is pontosan a telemark?

Norvégiából kiindulva a XIX. század elején indult hódító útjára a különleges, térdhajlítással kombinált síelési technika, amelynek köszönhetően sportosan elegáns mozgással küzdhetőek le a hegyoldalak. Akárcsak a sífutás esetében, itt is csak a lábfej elülső része kerül rögzítésre a sílécen, a sarok szabadon mozoghat. Kanyarodás közben a síelő a belső lécen mélyen behajlítja a térdét úgy, hogy a lendület átvihető legyen az ellenkező irányba történő kanyarodáshoz. A telemark síléc valamivel szélesebb és könnyebb, mint az alpesi léc, a szükséges felszereléshez hozzátartozik még egy kényelmes, speciális cipő, amely kemény műanyagból készül, de a lábujjaknál található puha redőknek köszönhetően lehetővé teszi a speciális telemark mozgást. Telemark edzőtábor a Kreischbergen: csoportoknak 5 főtől, 2 éjszaka reggelivel, 3 órás telemark oktatás szakképzett síoktatóval, komplett telemark felszerelés, háromnapos síbérlet. Az ajánlatcsomag foglalható személyenként 253 eurótól. www.murau-kreischberg.at

Rendezvénytipp: Telemark Világbajnokság a Kreischbergen, 2009. január 21-24.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Kreischberg Suiten
Újszerű szálláshely Kreischbergen, pár percre gyalogosan a kis kabinos lift alsó állomásától. 2-6 fős, önellátásos, tágas, modern apartmanok saját infraszaunával, parkolóval és wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartmenthaus Esther
A családias apartmanház Ramingstein 1.000 fős kis településén nyugodt környezetben 4 db különálló apartmannal várja vendégeit. Saját konyha, sítároló, infraszauna, WiFi, parkoló szintén megtalálható a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.