Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A 140 éves Helly Hansen cég története

2017.11.15. sielok.hu

A Helly Hansen márkát 1877-ben, a norvégiai Moss-ban alapították, és azóta segíti azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik során az elemekkel kell megküzdeniük.
Kaylin Richardson akcióban, viselete: Helly Hansen Aurora Shell Jacket
Kaylin Richardson akcióban, viselete: Helly Hansen Aurora Shell Jacket
A ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték, hogy magabiztosságot nyújtsanak a profiknak, amikor munkájuk során szembeszállnak a természet erejével.
Aurelien Ducroz viselete: HH Icon Jacket
Aurelien Ducroz viselete: HH Icon Jacket
A vállalat készítette el az első vízhatlan anyagot a világon, 140 évvel ezelőtt, majd az 1960-as években bemutatta az első Propile™ fleece középső réteget. Az 1970-es években bemutatta az első LIFA® StayDry technológiával készült technikai aláöltözetet, napjainkban pedig a díjnyertes H2Flow hőmérséklet-szabályozó technológiával rukkolt elő. A Helly Hansen vezető a technikai vitorlásruhák forgalmazásában. Emellett a márka öltözeteit a világ száznál is több síterepén dolgozó több mint 50 000 hivatásos szakember viseli, illetve a hegymászók, válogatott versenyzők, olimpikonok és a kifinomult ízlésű kirándulók kedvelt viselete is. A Helly Hansen felsőruházatai, aláöltözetei, sportruházati termékei és cipői jelenleg a világ több mint 40 országában kaphatók.
Lorenzo viselete: Ullr Powder Jacket
Lorenzo viselete: Ullr Powder Jacket
További infók a Helly Hansen legújabb kollekcióiról.

Történelmi érdekességek

1877-ben Helly Juell Hansen norvég hajós kapitány lenmagolajjal vonta be maga és legénysége ruházatát, ami ezáltal vízlepergetővé vált. 1878-ban kitüntetést kaptak a párizsi expon, megalakult a társaság és elkezdték exportálni a termékeket.

Ennek a korszakalkotó ötletnek az eredményét mások is ki szerették volna használni, így az első 5 évben körülbelül 10.000 darabot adtak el. A 20. században számos áttörő termékfejlesztést hajtottak végre, hogy letegyék a 3 rétegű öltözködés alapelveit, ahogy ma ismert: "3-Layer System".

A középréteget, vagy „Pile”-t 1961-ben fejlesztették ki, ami ma is, majdnem 50 éve tökéletesen működik. Könnyű, gyorsan szárad ideális viselet a külső védőréteg alatt. A rétegelt öltözködés harmadik eleme a LIFA: 1970 óta töretlen sikerrel él a piacon, szárazon és melegen tart, a nedvességet taszítja a bőr felszínétől - ezáltal a legmegfelelőbb anyaga az aláöltözeteknek. Legfontosabb jellemzője, hogy anyaga polypropilen, ami 40%-al könnyebb és 60%-al jobban szigetel, mint a polyester,100%-ban újrahasznosítható, antibakteriális, forma- és színtartó.

1980-ban vezették be a Helly Tech technológiát, aminek a lényege, hogy folyékony PU emulzióval látják el a hordozóanyagot. Ez biztosítja a tökéletes vízállóságot akár 20.000 mm-ig és légáteresztő képességet 20.000 g/m2/24h-ig.

Ma a Helly Hansen termékeket world-class vitorlázók, sízők és kalandvágyók használják, akik 100%-os védelmet és teljesítményt akarnak akkor is, amikor a legrosszabbak az időjárási körülmények. Több, mint 20.000 profi síző választása a világ prémium síterepein.

A Helly Hansen ma több, mint 35 prémium síközpont és hegyi túraszervezet hivatalos partnere a világ számos pontján, hogy csak néhányat említsünk, köztük van Chamonix, Hemsedal, Aspen, Snowmass, Squaw Valley, Lake Louise, Kimberley, Nakiska, Stoneham, Boreal...
Odin Veor Down dzseki kék színben
Odin Veor Down dzseki kék színben
A Helly Hansen Magyarország 2009 novemberében alakult, mint az első közép-kelet európai leányvállalata a norvég anyacégnek.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.