Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic, az új evolúció

2017.11.08. Szegő Attila

Az Atomic tudatosan tervezi a jövő generációt. A felszerelések minden részletében a fejlődést lehet észrevenni. Ennek a fejlődésnek az eredménye a Servotech rendszer is, amely egyben a Doubledeck rendszer végét is jelenti.
Atomic filozófia

A sílécek tervezésekor odafigyelnek arra, hogy minden lécen pontosan ugyanott legyen a felirat és az Atomic csillaga. A márka számára fontos, hogy mindenki könnyen kiigazodjon a felszereléseken és egyértelműek legyenek a jelzések.

A kínálat a következőképpen épül fel: az aktuálisan uralkodó, már bevezetett modellekből, a dizájn frissítésen átesett lécekből és az éppen új bevezetésre kerülő típusokból.

Servotech - technikai újdonság, új irányvonal

Megjelenésében első ránézésre sokan a Doubledeck rendszerhez hasonlíthatják, de ettől merőben eltérő funkciója van. A Servotech lényege hasonló, mint az autókban a sebességfüggő szervokormány - a precíz és finom kormányzás illetve az éltartás. Servotech rendszert a legerősebb modellek kaptak, az S9, a G9 Redster és Cloud 12-es lécek.

Hogyan működik?
A hagyományos szendvicsszerkezetű lécekbe egy gumi elasztométerrel előfeszített titánrudat építettek, amely a síléc kanyarban történő finom mozgását támogatja.
Atomic servotec
Atomic servotec
A Servotech rendszernek nem a léc keményebbé tétele a szerepe, hanem a káros rezgések elnyelése. Ez a technológia nem az erő behatásának pillanatában csillapítja a keletkező rezgéshullámokat, hanem a visszarugózáskor lassítja a keményen visszarúgó léc energiáját, és így egyenlíti ki a rezgéshullámokat.

Vantage - all mountain no.1

A másik jelentősebb változás az egyre népszerűbb Vantage szériánál történt. A lécek új geometriát és egy sokkal ellenállóbb nano felületet kaptak. Ezáltal karakteresebbé váltak, és az egyik legnépszerűbb Metron nyomdokaiba léptek. A Metron volt az első sokoldalú jól kihasználható síléc, amely minden terepen remekül helytállt, és talán az all mountain lécek hírnöke is volt egyben.

A Vantage X a keskenyebb, míg a Vantage a szélesebb modellsorozat. A léc vastagsága semmiféle hátrányt nem jelent, inkább előnyt a változatos hóviszonyok között.

Jelenleg a már megjelenéskor is nagy sikert aratott Vantage harmadik generációja fut töretlen népszerűséggel. A tavalyi szezonban mutatkozott be az X generációja, leváltva a Nomad sorozatot. Az idei változtatásokkal és fejlesztésekkel a sílécpiac egyik legjobb választása lehet minden sportos hobby síelő számára. Miért is?
A megváltozott - enyhébb - időjárási körülményeknek köszönhetően egyre kevesebb a biliárdasztal-simaságú sípálya, a Vantage viszont kezelt és kezeletlen pályákon egyaránt otthonosan mozog.
Bár hazánkban még mindig vonakodnak a szélesebb lécektől, és inkább a karcsúbb - kezelt pályára hangolt - léceket részesítik előnybe.
Atomic Vantage
Atomic Vantage

Cloud széria

A női lécek sem maradtak ki a fejlesztésből, amelynek során a Cloud széria megújult.

A Cloud sorozatot alapjaitól építették újra - köszönhetően az új Redster megjelenésének. A legerősebb modell a Cloud12, amely rendelkezik a Redster minden technikai fejlesztésével és tudásával. A női lécek közül csak ezen van Servotec rendszer, valamint egy különleges bőrhatású bevonat, amely még különlegesebbé teszi a 12-est. A 11, 9 és 8-as modellek Servotec Light csillapítással rendelkeznek.

A Servotec Light tecnológiánál a titánium rudat egy műanyag lemezre cserélték.

A Cloud szériából a 12-es és a 11-es szendvics szerkezettel rendelkezik, valamint oldalfalas építéssel, amelyet a belépő 7-es modell kivételével mindegyik Cloud lécen megtartottak.
A színvilág maradt fekete és fehér, amely visszafogott eleganciát sugároz.

Atomic és a síszemüvegek új generációja

Már 5 éve foglaljozik az Atomic síszemüvegek fejlesztésével. Az úton nem kisebb optikai gyárral, mint a Carl Zeiss-el karöltve.

Új lencseépítést dolgozott ki az Atomic. Ez az FDL (Fusion Double Lens) lencse.

Az eddig dupla lencsés szemüvegek rétegeit összepréselték. A hiedelmekkel szemben a régebbi duplalencsés szemüvegeknél a két réteget nem a párásodás kiküszöbölésére találták ki, hanem a belső lencse tulajdonképpen a külső, fényvédő optikát védte. Az Atomic most ezt a belső és fényvédő lencsét építette össze, amelynek eredményeként 15%-kal nőtt a látómező. A párásodásgátló réteget belülre vitték fel, amelyre a szemüveg takarításakor fokozottan vigyázni kell. A külső lencsét pedig egy karcálló bevonattal látták el.
A duplalencsés szemüvegek hátránya a fénytörés és a belső visszatükröződés. Ezeket a problémákat mind kiküszöböli az új FDL technológia.

Stereo HD lencse az új forradalmi fejlesztés

A legtöbb síszemüveg csak bizonyos fényviszonyok mellett használható optimálisan. Rossz látási viszonyok mellett - felhős idő vagy szembe sütő nap esetén - kevésbé látjuk jól a pályát. Eltűnik a kontraszt, amely látásunkban a tárgyak mélységét is adja.
Erre a problémára találták fel a HD lencsét. A különleges kristályszerkezetű lencse nagyobb mélységélességet, jobb kontrasztot és tisztább torzításmentes képet ad.
A Stereo HD lencse tágabb fényviszonyok mellett használható, és sokkal szebb színeket ad vissza, mint egy hagyományos duplalencsés síszemüveg.
Atomic REVENT síszemüveg
Atomic REVENT síszemüveg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.