Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával

2010.04.10.

Frittatensuppe - húsleves palacsintatésztával Az osztrák hütték egyik legnépszerűbb első fogása a húsleves palacsintabetéttel. Németül: Frittatensuppe. Íze hasonlít a klasszikus húsleveshez, csak a tésztája szokatlan. Pedig a csíkokra szeletelt friss palacsinta igazán ízletes levesbetét. Ha bőségesen kerül a levesbe, akkor könnyű egytálételnek is beillik.
Hozzávalók:
A húsleveshez:
  • 1 kg marha vagy sertéshús és csont
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, hagyma, burgonya)
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
A palacsintatésztához:
  • 6 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1/8 l tej
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
Készítsünk húslevest: A leveshez való csontot és húst megmossuk, ha kell kisebb darabokra várjuk, hogy beleférjen az edénybe, majd felöntjük 2 liter vízzel. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, felvágjuk és a leveshez adjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön az egészet puhára főzzük. A tetején képződő habot nem szedjük le, hanem hagyjuk elforrni magától, vigyázzunk közben ki ne fusson. Ha elkészült leszedjük a zsírját, és leszűrjük. Nekünk most csak a húsleveslére lesz szükségünk.

Készítsünk palacsintatésztát: keverjük össze a lisztet, tojást, tejet és a sót, és hagyjuk állni 10 percet. Egy forró serpenyőt öntsünk pici olajat, és süssünk ki 3-4 palacsintát. A palacsintát tekerjük fel és vágjunk vékony csíkokká, majd tegyük a tányérokba és öntsük föl forró húsleveslével.

Hasznos tippek, változatok:
  • A húslevesbe lehet tenni még paprikát, paradicsomot, pici fokhagymát és kelkáposztát.
  • Ha azt akarjuk, hogy a leves ízletesebb legyen, hideg vízbe tegyük fel főni a húst, így jól kioldódnak belőle az ízek, mert a rostok nyitottak maradnak.
  • Húslevest bármely húsból készíthetünk, az a fontos, hogy a hús ne legyen nagyon zsíros, és csontos legyen.
  • A palacsintatésztába lehet tenni friss apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget is.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.