Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itt a tél: Dobogókő, Bánkút és Zebegény is kinyit!

2010.01.30.

Még szombat délután is folyamatosan havazik az országban, és végre idén is elérkezett az a pillanat, amikor arról írhatunk, hogy a hóágyú nélküli pályákra is elég hó hullott (kb. 30 cm) ahhoz, hogy meg lehessen nyitni a pályákat. Vasárnap és hétfőn már régen nem síelhető síterepek nyitnak ki újra hazánkban!
Dobogókő
Dobogókő
Több mint 800 napot kellett arra várni, hogy a Budapest környéki síterepeken ismét egyszerre jelentős mennyiségű hó essen le. 2007. november közepéig kellett visszamennünk az időben, amikor Nagy Hideg-hegyen 60 cm, Dobogókőn pedig 40-50 cm hó esett. Azóta persze volt néhány kisebb-nagyobb havazás, gyors olvadással, de most remény van arra, hogy igazi síelős időszak köszönt be a Budapesthez közeli pályákon is.

Nagy-Hideg-hegyen eddig kb. 40 cm hó esett, és reménykedünk benne, hogy esetleg ismét összejön a 60 cm. Ebben az esetben érdemes lesz a következő héten szabadságot kivenni, és ellátogatni ide, hiszen síelni itt mindig nagyszerű élmény, és sajnos az utóbbi időszakban már egyre ritkábban adatik meg.

Nagyon jó híreket kaptunk Dobogókőről. Szépen hízik a hóréteg a sípályán, estére biztosan már elég vastag lesz ahhoz, hogy pályagépekkel is rá lehessen menni, és megkezdődhet a pályakarbantartás, ami azt jelenti, hogy hazánk legrégebbi síterepe vasárnap reggel, az idén először, megnyithatja kapuit.

Maradjunk még a környéken, a Duna-kanyar egy másik síterepén is premiert ünnepelhetnek. Zebegényben eddig kb. 30 cm hó hullott. A nagyszerű környezetben található pálya üzemeltetői a hétfői napra ígérik a nyitást.

Az ország egykori síelős fellegvára, ma már csak a természetben bízható Bánkút is szerencsére kapott elég friss havat ahhoz, hogy vasárnaptól itt is lehessen síelni. Ami biztosnak látszik, hogy a C,D és G jelű lifteket beindítják.

Természetesen ne felejtsük el, hogy a most megnyitandó pályáktól ne várjuk ugyanazt a minőséget, amelyet azokon a pályákon kapunk, ahol már hetek óta hóágyúzott, karbantartott, stabil hóalapon lehet síelni. Valószínűleg itt a tömeg hatására hamarabb bukásodnak majd a pályák. További hazai pályák is nyitva tartanak a hétvégén, az erről szóló jelentésünk itt olvasható.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.