Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ez a hétvége is népszerű lesz a hazai pályákon

2010.01.29. sielok.hu

Az alábbiakban a hétvégén üzemelő fontosabb hazai síterepekről próbálunk aktuális információkat adni, de ahogy ez ilyenkor lenni szokott, naprakész információkért, indulás előtt, kötelező rákattintani a kiválasztott síterep honlapjára, hiszen az utolsó pillanatban is történhetnek fontos változások.
Mátraszentistván Sípark - fotó: Kobak
Mátraszentistván Sípark - fotó: Kobak
A hétvégén továbbra is hideg lesz, van hó bőven a pályákon, valószínűleg ismét sokan látogatnak ki. Készüljünk a tömegre, a megnövekedett várakozási időkre a pénztáraknál, a lifteknél és a büfékben. Induljunk minél korábban, mert a parkolás sem lesz mindenhol egyszerű. A pályák állapota a nagy tömeg hatására romlani fog a nap vége felé, óvatosabban csússzunk a délutánra buckássá és jegessé váló lejtőkön!

Nordica Síaréna Eplény

Egész hétvégén reggel kilenctől este kilencig lehet síelni, hétvégén már 8:30-kor nyit a pénztár. Ha valaki nem akar sorban állni, akkor az eplényi Mókus büfében vagy a veszprémi HEFA sportboltban is vehet négyórás illetve napijegyeket. A pálya melletti parkolók hamar megtelnek majd, utána már nem engedik le az autókat, a 82-es út melletti kijelölt parkolótól különbuszok viszik a síelőket a sípályáig.

Budapestről különbusz indul, amelyet a Síaréna ’jóárasított’, így az oda-vissza út 6000 forintba kerül, de ebben már benne van a bérlet ára is. Indulás reggel 7-kor, visszaindulás délután 3-kor, jelentkezni pedig péntek 12-ig lehet a síterep honlapján.

Szívem szerint azt mondanám, hogy megéri most menni, hiszen az idei szezonban először lehet majd az összes pályát és összes liftet használni, amit érdemes kihasználni, mert sajnos ilyen lehetőség ritkán adatik meg egy szezonban. Azzal számoljunk, hogy ezt mások is így gondolják, és zsúfoltság várható szombat-vasárnap.
"Száguld" a Szent Sólyom Eplényben - Fotó: Szali (2010. jan. 29.)
"Száguld" a Szent Sólyom Eplényben - Fotó: Szali (2010. jan. 29.)

Sípark - Mátraszentistván

Szegény magyar síterepeket még az ág is húzza! A síterep egyetlen hadra fogható ratrakja szerdán elromlott, de megérkezett a szomszédos Kékestető nagylelkű segítsége, egy bérbe adott ratrak, amely szombatra már elsimíthatja az előző napok buckáit. A szerelők szombaton érkeznek, ideális esetben vasárnapra vissza állhatna a világ rendje.

Az összes lift és a szokásos pályák üzemelni fognak. Egyedül a 2-es pálya lesz zárva, és az 1-es pálya egyik szakasza.

Kékestető

Péntektől egy kilométer hosszú pályán lehet síelni, a csákányos lift teljes hosszban jár. Esti síelés pénteken és szombaton.

Nagyvillám - Visegrád

Visegrádon is nagyüzem van, a legfelső rész kivételével minden pálya üzemel. Szombatig nagyüzemben működnek a hóágyúk, a hóval biztosan nem lesz gond. Pénteken és szombaton este 10-ig lehet síelni.

Nagy Hideg-hegy

A péntek esti állapotok szerint 30-35 centiméter természetes hó fedi a hegyoldalt. Szombaton 8:30-kor indulnak a buszok Királyrétről. A síterep 9-kor nyit, egyelőre az biztos, hogy a 3-as jelű tanulópálya fog üzemelni.

Szilvásvárad

Itt is folyamatosan gyártják a havat már napok óta, néha még az időjárás is besegített egy pár centi friss hóval. A szilvásváradi pályán pénteken délután, szombat és vasárnap már reggel kilenctől lehet síelni.

Súr

Ha a közeli Eplény túl zajos lenne a hétvégén, akkor itt egy titkos tipp főleg családosoknak vagy kezdőknek. A falu egy pályával és egy lifttel rendelkezik, a tervek szerint a hétvégén is üzemelni fognak, egy napijegy 1500 forintba kerül.

Sátoraljaújhely - Zemplén Kalandpark

A műanyag borítású téli-nyári pálya és a mellette lévő tányéros lift teljes hosszában üzemel. A műanyag pályát jelenleg néhány centi hó is fedi. Szombaton este 9 óráig lehet síelni kivilágított pályán!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.