Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Új pálya várja a síelőket az idén a Csorba-tónál

2013.10.31. Bata Attila

A Chopokot és Tátralomnicot is üzemeltető cég az idén a csorba-tavi síterepet sem hagyja figyelem nélkül. Egy 2,2 kilométeres pályával is jelentősnek bizonyuló bővítésen megy át a síterep, hiszen az eddigi 7 kilométernyi pályához egy teljesen behavazott pályát kap a Furkota részen.
A nyáron kezdődött meg az építkezés és a szezon elejére adják át az új, 4-es számú, kék jelzésű pályát. A pályán szinte teljes hosszban kiépítik a hóágyúkat is, így egy újabb hóbiztos pályával bővül a síterep, és azon belül is az alsó rész kínálata.

A síterep célja, hogy javuló szolgáltatásokat nyújtson, főleg a gyerekes családok részére. „Csorba-tó (Štrbské Pleso) jellemzője a családi központ, melynek jelenleg nincs kék – könnyű sípályája." A kék sípályát a kezdő és kevésbé jól síelők részére fogják építeni. „A túl meredek szakaszokat a látogatók követelményeihez igazítjuk, és ezért néhány szakaszon megváltoztatjuk a nehézségi fokot“, mondta Peter Tomko a Štrbské Pleso Hegyi Központ igazgatója.

A 4-es számú új pálya, és szaggatottal a jövő szezon liftje
A 4-es számú új pálya, és szaggatottal a jövő szezon liftje
Az új pálya a meglévő Esíčko és Interski sípályák között épül. A középső részen össze lesz kötve a H-130 Interski sífelvonó útvonala és a Spojka sípálya. A sípálya felső része új lesz és kiindulópontja a jövőbeli kötélpálya felső állomásán lesz, amely helyettesíti majd a 40 éves H-130 Interski sífelvonót. Egyúttal elkészül a sípálya középső részén a Solisko sípálya és a Furkota sípálya összekötése. A hatszemélyes, modern lift megépítése a 2014/2015-ös szezonra várható.

Szakbarbároknak: sárga az új pálya, benne pirossal a hóágyúk, és lilával az új lift 2014-re
Szakbarbároknak: sárga az új pálya, benne pirossal a hóágyúk, és lilával az új lift 2014-re
A 2013/14-es téli szezonban a legkisebb síelők részére elkészül egy új terület, a Solisko kötélpálya alsó állomása felett, amely el lesz különítve a többi sípályától, így egy különálló terület keletkezik a síóvodára.

Az idei fejlesztések 370.000 euróba (kb. 110 millió forint), a jövőre tervezett lift 5 millió euróba (kb. 1,5 milliárd forint) kerül majd.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Hotel FIS csillagcsillagcsillag
Magas-Tátra egyik legszebb részén, a Csorba-tó közelében található a fenyőerdővel övezett Hotel Fis, a télen is, nyáron is üzemelő négyüléses felvonótól mindössze 150 méterre. A hotelben pezsgőfürdő, többféle szauna és fitneszterem várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.