Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Sokan voltak a Magas-Tátrában az egy eurós nyitónapon

2010.12.03. Bata Attila

Sokan voltak a Magas-Tátrában az egy eurós nyitónapon Egy eurós napijeggyel, sőt volt olyan hely, ahol ingyenes síeléssel kezdődött a szezon Szlovákiában. Végre Szlovákiára is rámosolygott Holle Anyó, vagyis ahogy északon hívják Perinbabka, így a szlovák síterepek évek óta nem tapasztalt nagy mennyiségű természetes hóval vághatnak neki az idei szezonnak.
Reggel fél kilenckor nyitottak Tátralomnicon (Tatranská Lomnica) és kilenc óráig már hatszáz darab kedvezményes napijegyet értékesítettek. Hasonlóan nagy siker volt az egy eurós napijegy a Csorba-tó mellett is, itt kora reggel kétszáz, az egész nap folyamán ezer síelő és hódeszkás látogatott ki egy kis olcsó síelésre. Ennél olcsóbban már csak a Nyugati-Tátrában található Rohács síterepén lehetett síelni, itt mivel csak délelőtt 11-kor nyitottak, így mindenki ingyen síelhetett a nap hátralévő részében.

A Csorba-tónál egyelőre csak az Interski rész nyitott ki, ahol már 70 centiméteres havat sikerült összegyűjteniük az üzemeltetőknek. Az Esicko rész megnyitása is napok kérdése, a jelenleg 50 centis havat gyorsan hizlalják a hóágyúk, és szerencsés esetben a már korábban említett Perinbaba is besegít. Közben már a Furkota pályákat is elkezdték hóágyúzni, ezek megnyitása az ünnepekre várható.

Donovaly ma reggel
Donovaly ma reggel
Donovaly-ban 40 centiméter vastag, természetes és mesterséges hó keverékkel indult a szezon, kezdetben még csak két pályával. A nyitó napon sokakat vonzott az olcsó napi jegy, még Magyarországról és Lengyelországból is érkeztek síelők. A síterepen folyamatosan hóágyúznak, a tervek szerint a Zahradiste oldalon egymás után nyílnak meg majd a behavazott pályák, és jövő héten már esti síelés is lesz.
KOMMENTEK
Dézi apja :) | 2010.12.04. 15:58
Mi Donovalyba mentünk,de ha tudtunk volna a többi pálya nyitásról,tovább mentünk volna. Bár igy sem bántuk meg.Elsőre jó volt.

Szállástippek
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.