Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Szlovákia: havazással és hóágyúzással indult a hét

2016.11.29. Bata Attila

Ahogy nálunk is téliesebbre fordult az időjárás, északi szomszédunknál is hidegebbre fordult az idő november utolsó napjaira. Ma reggelre a Magas-Tátra felsőbb régióiban 20-40 cm hó hullott. A hideget több síterep is kihasználta és beindította a hóágyúkat.
Kép: Téryho chata / Facebook
Kép: Téryho chata / Facebook
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet szerint hétfő délutánra 10-20 cm vastag hó hullott a Magas-Tátra környékén és néhány észak-szlovákiai településen. A Magas-Tátra felsőbb részein 20-40 cm friss hóról számoltak be a meteorológusok és a hegyimentők is. Az alábbi képeket a 2015 méter magasan található Téry-menedékház (Téryho chata) tette ki tegnap a közösségi oldalára.

Kép: Téryho chata / Facebook
Kép: Téryho chata / Facebook
A meteorológiai intézet további havazásokat vár a héten, főleg az északi régiókban. A havazással együtt a hideg is megérkezett. Jó néhány síterep ki is használta a kedvező feltételeket és beindították a hóágyúkat.

Több síterepen is szeretnének az előttünk álló hétvégére legalább egy-két pályával megnyitni a szezont. Terveink szerint pénteken beszámolunk a lehetséges hétvégi nyitásokról.

Hóágyúzás: Chopok


Hóágyúzás: Tale


Havazás: Donovaly
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Chopok
A Chata Chopok egy stílusosan berendezett, modern házikó az Alacsony-Tátrában, Bystrá falucskában. Maximum 9 fő elszállásolására alkalmas, Myto pod Dumbierom-tól 1,7 km-re Tále-tól 2,8 km-re, míg a Chopok déli oldalától 8,7 km-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.