Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szomorú szombat szlovák szomszédunk pályáin

2010.01.24. Bata Attila

Szomorú szombat szlovák szomszédunk pályáin A szlovák sajtó egyszerűen csak fekete szombatnak nevezte a tegnapi napot, hiszen a mentőket 23-szor riasztották balesetek miatt a szlovák síterepeken. Az egyik legsúlyosabb balesetnek, sajnos, magyar áldozata is van, egy magyar állampolgár Donovaly síterepén törte el a lábát.
Törések ficamok, húzódások, leginkább a végtagok voltak veszélyben a szlovák síterepeken. Szlovákiában ugyan már jó ideje tombol a hideg, de az igazi havazás még most sem ért ide. Az utóbbi napokban leesett 5-10 cm hó nem sokat javított a kemény, műhavas pályákon. Az egyik leghírhedtebb terep címére már lassan pályázhatna a lengyel határhoz közeli Bachledova-völgy. Szombaton egy 37 éves lengyel síelő bukott és törte el a karját, helikopterrel kellett a poprádi kórházba szállítani. A mai napon pedig egy 12 éves kassai fiút kellett helikopterrel kórházba szállítani.

A poprádi kórház kapott betegeket a Csorba-tó mellől is. Itt először az Esíčko pályát kellett lezárni, hogy leszállhasson a helikopter, egy 10 éves losonci fiút kellett töréssel kórházba vinni. Mialatt a fiút ellátták, jött az újabb hívás a síterep másik, Furkota pályájáról. Itt egy 49 éves hölgyet, aki majdnem 20 éve síel, ütött el hátulról érkező síelő. A hölgy elmondása szerint a gázoló még bocsánatot sem kért, sőt az egyenesen haladó hölgyet hibáztatta a balesetért.

Magyar síelő szenvedett balesetet Donovaly síterepén. A Nová Hola oldalon bukott és combtörést szenvedett. A kiérkező mentők a helyszínen ellátták, és helikopterrel a besztercebányai kórházba szállították.

A hegyimentők elmondása szerint szombaton összesen 23 segélyhívás érkezett a sípályákról, szinte azt sem tudták, hogy mikor, melyik eset lássák el előbb.
KOMMENTEK

Szállástippek
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.