Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

1 eurós jeggyel nyitnak pénteken a szlovák síterepek

2010.11.30. Bata Attila

1 eurós jeggyel nyitnak pénteken a szlovák síterepek A tavalyi szezonkezdethez hasonlóan az idén is az egy eurós napidíj tűnik a slágernek a szlovák síterepeken. Pénteken, számos helyen először indulnak be a liftek és csak jelképes összeget kell fizetni. Természetesen a síterepek szombaton is kinyitnak, de ekkor már nem érvényes az egy eurós jegy.
Egy bolond százat csinál, mintha így kezdődött volna tavaly ilyenkor a szezon Szlovákiában. A válságot komolyan megszenvedő szlovák pályákat ez egy eurós napijeggyel népszerűsítették, amely annyira népszerű lett, hogy néhány kivétellel számos síterepen lehetett ennyiért síelni. Az idén minden szlovák síterep bizakodik, hogy elmúlt a válság, ennek ellenére marad a tavalyi hó, vagyis az eurós bevezető napijegyek. Akkor lássuk, hová mehetünk síelni a hétvégén északi szomszédunknál.

A hét elején 30-40 cm friss hó hullott a Magas-Tátra alatt, jelentősen segítve a hóágyúk dolgát. A Csorba-tónál már múlt hét óta hóágyúznak, így pénteken biztosan megnyílik az Interski rész, de az üzemeltetők szerint egyre reményteljesebben néz ki az Esíčko rész is, még az is lehet, hogy itt is sikerül rendbe tenni a pályákat. A Szoliszkó oldalában ilyenkor még korai lenne síelni, erre valószínűleg Karácsonyig várni kell.

A Magas-Tátra másik oldalán, Tátralomnic felett is dübörögnek a hóágyúk. Most már van honnan vizet szerezni, hiszen a korábbi 40.000 köbméteres víztározó helyett már 115.000 köbméteres kapacitás segítheti a hóágyúkat. Itt közvetlenül a falu feletti pályákat lehet majd használni, a Lomnici-nyereg megnyitására még várni kell.

Nagyon igyekeznek az Alacsony-Tátrában is. Jasnán már legalább egy hete hóágyúznak. Összesen 4,5 kilométer hosszban nyílhat meg három pálya (Biela Púť – 13-as, Pretekárska 1-es és 1a, valamint a Májová – 2-es pálya) a hétvégén. Ezzel egyidőben a déli oldalon is folyik a pályák előkészítése, itt is van esély a hétvégi nyitásra. Donovaly-ban is besegített a természet kb. 30 cm friss hóval a hét elején, el is kezdtek dolgozni a pályamunkások a Zahradiste oldalon. Az már biztosnak tűnik, hogy pénteken a laposabb oldalon már lehet síelni, az üzemelő liftek és pályák száma még bizonytalan. A másik oldal, Nova Holá megnyitására rendszerint a karácsonyi ünnepekig várni kell, hacsak csoda nem történik, az idén sem lesz másképp.

Az említett síterepeken tehát egy euróért síelhetünk az első napon, de szombattól már a kedvezményes előszezoni árak lesznek érvényben. A felsorolt síterepeken kívül még számos szlovák síközpontban nyitnak a hétvégén, pl. Martin, Vratna, Bachledova-völgy, vagy Čertovica - STIV. A pontos árakról és a nyitásra váró pályákról érdemes indulás előtt a síterepek weboldalain tájékozódni.
KOMMENTEK
loppadi | 2010.12.02. 12:48
De jó!!
Ez nagyon nagy ötlet! Kár, hogy most hallok róla először! ha tudom előre, lehet, úgy szerveztem volna a telemet, hogy kijussak egy hosszabb hétvégére.
Meddig szoktak ezek az akciók tartani? Gondolom, maximum egy hétig, vagy netán csak egyetlen hétvégére.
Szeretek a szlovákokhoz járni síelni, vannak egészen jó pályáik, nincs messze még autóval sem, és a helyi árak is nagyon jók.
saci1 | 2010.12.02. 13:24
Tisztelt 1 Euros jegy iránt érdeklődők !!
Hol , melyik web oldalon olvasható ez az info, mert pl a Donovaly oldalon nem találom. Ugyanis holnap mennénk ki sielni.

saci1
arist-invest | 2010.12.02. 13:51
saci1 | 2010.12.02. 14:14
Köszi !!!!!megtaláltam, most már a "nem megfelelőn" kell imádkozni
saci1

Szállástippek
Hotel Srdiecko csillagcsillagcsillag
A 2018-ban felújított Srdiečko (Szívecske) hegyi szálloda egyike a kevés pályaszállásoknak Chopok déli oldalán! A wellness központtal rendelkező hotel a 4-üléses Srdiečko völgyállomástól 50 m-re várja vendégeit modern szobáival.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Ski - Zahradky
2022-ben felújított, egykori retró hotel Chopok-észak Zahradky részén, 50 méterre a sípályáktól és a 6 személyes ülőlifttől 40 szobával és szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.