Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Körülbelül száz síterep tart nyitva Szlovákiában

2009.01.06. Bata Attila

Körülbelül száz síterep tart nyitva Szlovákiában Lassan, de biztosan növekszik az üzemelő síterepek száma északi szomszédunknál. A hét végén már közel 100 síterepen lehetett síelni, a nagy részükön csak korlátozottan. A hóviszonyok lassan javulnak, ott is tartós hidegre kell számítani, további havazás csak a magashegységekben várható.
A vastagabb hótakarót továbbra is a magasabban fekvő síterepeken találjuk. Chopok-délen, a Srdiečko részen 110 cm, a Kosodrevina mellett pedig 170 cm a hóréteg vastagsága. Méteren felüli, vagy ahhoz közeli hótakarót még a Magas-Tátrában találunk. A Lomnici-nyeregben 120 cm, Csorba-tónál 90 cm, Rohácsnál 75 cm hó van. Chopok északi részéről 80 cm havat jelentettek.

Valamelyest javult a helyzet az előző napokban, néhány centiméter friss hó hullott, de még nagyon kellene további utánpótlás. A várható időjárás nagyon hasonlít a hazaihoz, a szlovák meteorológiai intézet szerint a következő napokban kemény hideg várható Szlovákiában, de nagy havazásokra nem kell számítani.

Január elsejétől kapható a Super Skipas Vysoké Tatry, amely a Magas-Tátra legnagyobb síterepeire érvényes közös bérlet. A bérlet Tátralomnic, Jamy, Starý Smokovec (Ótátrafüred), Hrebienok (Tarajka), Jakubková lúka, Liptovská Teplička, és Štrbské Pleso (Csorba-tó) pályáira érvényes. Az ötnapos felnőtt bérlet 128, a hétnapos pedig 170 euróba kerül.
KOMMENTEK

Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Bystrina csillagcsillagcsillag
Erdőszéli wellnesshotel a Deménvölgyben, Chopok-Jasná síterepétől 6,5 km-re. Két-, háromágyas és családi szobák reggelivel, egyéb ellátás a szomszédos étteremben rendelhető. Szolgáltatások: szaunák, pezsgőfürdő, fitneszterem, játszószoba, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.