Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

8 sportággal, 4 versennyel debütál az eplényi Snow Day

2010.01.05. sielok.hu

Magyarországon ez idáig egyedülálló sportesemény kerül megrendezésre 2010. január 16-án: a hóágyúzott eplényi sípályán, egy nap leforgása alatt összesen 8 téli sportággal ismerkedhetnek meg a kilátogatók. A Snow Day-en a síszámok és a snowboard mellett a kutyaszán és a jégszobrászat is szerepel a programban.
Mint Barbai Áron főszervező elmondta, a Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület és a Nordica Skiarena Eplény hagyományteremtő szándékkal rendezi a SNOW DAY elnevezésű téli sportfesztivált, melyet azért hívtak életre, hogy legyen egy olyan nap, amikor az érdeklődők egy helyen ismerkedhetnek meg minél több téli sportolási lehetőséggel, a magyarországi szakszövetségek bemutathatják működésüket, a gyerekek kipróbálhatják az általuk még ismeretlen sportágakat, felszereléseket, eszközöket.

Egy napon, egy helyszínen lesznek jelen a különböző téli sportok képviselői: alpesi és freestyle síelők és snowboardosok, telemarkosok, sífutók, síugrók, biatlonisták, kutyaszánhúzók és jégszobrászok. A kicsik a hógolyózás és hóemberépítés mellett közelebb kerülhetnek a havas sportokhoz, akár még a pályakitűzés feladataiba is bepillanthatnak - mondta a főszervező, aki hazai vonatkozású síversenynek rendezése tekintetében már letette névjegyét.

Az esemény kísérő programja egy 24 órás freestyle sí- és snowboard ugrás a sípálya snowboardparkjában. A rekord kísérlet január 15-én 18 órakor veszi kezdetét.

A Snow Day-t megelőző napon, január 15-én a Síoktatók Magyarországi Szövetsége Által ingyenes síoktatásra jelentkezhetnek a síelés iránt érdeklődők, az esti sízésen és azt követően pedig Snowattack és Partysítábor Before Party-ban lehet részük az előre regisztrálóknak (www.snowstyle.hu).

A szórakoztatás mellett a jótékonykodásra is gondoltak a szervezők, hiszen január 14-én jótékonysági akció keretében a hátrányos helyzetű és beteg gyerekek tanulhatnak síelni hazai celebekkel. Ráadásként a bátrabb hírességek a Snow Day keretén belül egy Celeb Kupán is megmérettetik magukat.

A programok reggel kilenc órától estig tartanak. A Snow Day alkalmával amatőr sí illetve snowboard verseny is kiírásra kerül, csak úgy, mint az igazolt versenyzők részére az Alpesi Sí és Snowboard Verseny a Nordica Bajnoka címért.

AZ IGAZOLT VERSENYZŐKNEK MEGHIRDETETT PROFI ÓRIÁS MŰLESIKLÓ VERSENY ELMARAD!!! Az időjárási körülmények sajnos nem elég kedvezőek ahhoz, hogy 4-es pályát szombatra a Magyar Kupafutam előírásainak megfelelő állapotba havazzuk.
A versenyzők megértését ezúton is köszönjük!

Természetesen a Snow Day többi rendezvénye meg lesz tartva mint például a Veszprém Megyei Nyílt Bajnokság a Telemark Kupa, 24 jump jam, Celeb Kupa és még sok minden más.

Az esemény zártkörű rendezvénynek minősül, így ezen a napon a sípálya területére érkezőknek egységesen 3.300 Ft-ot kell fizetniük, mellyel részt vehetnek a számos meghirdetett programon és természetesen használhatják a felvonókat és sípályákat is!

A rendezvény időpontja: 2010. január 16.

Helyszín: Eplény, Síaréna

Programok:
  • Játékos vetélkedők, illetve versenyek, hogy megismerhessék a sportágak verseny jellegét is.
  • Kreatív feladatok megoldása a különböző sportágakon belül, ezzel is fejlesztve a gyerek egyéniségét
  • Iskolák testnevelő tanárainak bevonása a téli sport életbe
  • Iskolák közti presztízs csata kialakítása:
    „mely iskolában található több téli sportot sikeresen elsajátító diák”
  • A magyarországi téli sportolást biztosító létesítmények és helyszínek megismertetése
  • A különböző felszerelések bemutatása
  • Felszerelések tesztelése
  • Speciális ruházatok bemutatása és kipróbálása
  • Speciális felszerelések karbantartásának bemutatása
A rendezvény támogatói: Nordica, TOKO, ALPINA, LEVEL, DIEL, Náncsi Néni Vendéglője, Épitész Pince Étterem, Rapidus Optika, Uniqa, Chio, Ramada Hotel, Síelők.hu, Sí tv, Coca-Cola.

További információk:
Barbai Áron főszervező - 20/394-2203, barbai.aron@gmail.com
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.