Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Riesneralm: hatüléses és új pályák a stájer terepen

2011.01.07. Stánicz Balázs

Riesneralm: hatüléses és új pályák a stájer terepen Hétmillió eurót költöttek idén Riesneralmra, melynek keretében hatüléses felvonó és új sípályák épültek. Természetesen ezzel együtt a hóágyúrendszert is fejlesztették. További újdonság a SkiMovie: a sípályán kamera rögzíti a símozgásunkat, és a videót síbérletünk kódjával ingyenesen letölthetjük.
Riesneralm; mond valakinek valamit? S, ha azt mondom Tauplitz, Planneralm? Feltehetően utóbbi kettő sokkal több honfitársunknak hangzik ismerősen, holott Riesneralm is a környéken terül el és egy hétvégére kiváló síterep nagyszerű, sokszor üres pályákkal. Az új Panorama névre keresztelt hatüléses a síterep naposabbik oldalán került felállításra két új sípályával öt kilométer hosszúságban.

Eddig Riesneralmnak az Enns völgyi síterepekkel együtt (többek közt a schladmingi síhinta is ide tartozik) meg volt az a hátránya, hogy a téli hónapokban délutánonként árnyékba borultak a pályák. Pontosan ezért tervezték a vadonatúj részt a naposabbik oldalra, így aki napsütésben szeret síelni – ki nem? - , az biztosan megtalálja a számítását Riesneralmon.
Színessel az új lejtők
Színessel az új lejtők
A két kilométer hosszúságú felvonó 1300 méterről indul. Az üzemeltetők gondoltak a keményebb napokra is, így a komfort jegyében lehajtható plexivel, divatos nevén buborékkal látták el a libegőt. A kényelmet a puha bőrülések csak tovább fokozzák. A két új lejtőn a hóágyúrendszert is kiépítettek; így Holle Anyó távolmaradásakor is garantáni tudják az állandó fehérséget és ezzel együtt a megfelelő hóviszonyokat.

Az első visszajelzések igen pozitívak; a vendégek szerint a fejlesztés egy hatalmas előrelépés a síterep történetében és már nem csak egy „egy napra átruccanunk a szomszédos terepekről” helyszín, hanem egy olyan síközpont, ahol több napot is érdemes eltölteni. Riesneralm négy völgypályával rendelkezik, melyeknek szintkülönbsége 900 méter.
Az új Panoramabahn; nomen est omen
Az új Panoramabahn; nomen est omen
A síterep új lejtői mellett egy helyi vállalkozó egy hüttét is felépített, továbbá a lifttársaság jóvoltából kialakításra került az ún. Alpin Base versenypályával, kiszolgáló egységekkel, célstadionnal és ún. Ski Movie lejtővel. A Ski Movie már néhány osztrák pályán (pl. Nassfelden vagy Zell am See-ben) elérhető szolgáltatás, ami nem más, mint egy kijelölt pályán kamerákat állítanak fel. Ha ezen a részen lemegyünk, úgy a kamera rögzíti a lesiklásunkat, technikánkat, amit aztán a nap végén a síbérletünk segítségével az interneten megnézhetünk és le is tölthetjük. Hasonlóan, mint a már régóta jelen lévő skiline rendszerénél, aminél a megtett kilométerünket nézhetjük vissza.

Érdekesség, hogy Riesneralm külön figyelmet fordított a már meglévő freeride részek „érintetlenségére”; sőt elmondásuk szerint az új felvonó újabb mélyhavas részeket csatolt a síterephez. A magasságának köszönhetően (1300-1820 m) tavasszal is remek pályákkal várja a síelőket.
KOMMENTEK
TLD | 2011.01.07. 21:55
Nagyon tetszik szívesen sielnék itt:)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.