Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pénteken kezdődik a síszezon Szlovákiában

2014.12.04. Bata Attila

Ezen a hétvégén legalább 4-5 szlovák síterepen kezdődik meg az idei szezon. A legelsők között pénteken Chopok északi és déli oldala nyit ki, valamint a Nyugati-Tátrában található Rohács síterepe. Szombaton újabb síterepek csatlakoznak a nyitáshoz. Figyelem! Az első hétvégén csak néhány pálya lesz nyitva!
Már hetek óta hóágyúznak az Alacsony-Tátrában, így nem lesz gond a nyitással Chopokon. Péntek reggel kinyit a síterep mindkét oldala, az északi és a déli oldalon összesen 5 lift fog üzemelni, amelyhez 5 kilométernyi pályát lehet majd használni. Az aktuális helyzet természetesen az időjárás függvényében változhat, a nyitva tartó pályákról itt lehet információt találni.

Jasna megkezdi a szezont
Roháče – Spálená (Rohács-Spalona) szintén péntek reggel kezdi meg a szezont. Itt már elkészült az új lift, de az engedélyeket még nem kapták meg az üzemeltetéshez, így az most nem fog közlekedni. Enélkül 50%-os kedvezménnyel lehet síelni a hétvégén.

Szombaton két síterep kezdi meg a szezont a Magas-Tátrában. Jelenleg is a Csorba-tó feletti pályán edz a szlovákok legjobb férfi alpesi síelője, Adam Žampa. Itt szombaton az Interski és Juniorská pályák nyílnak meg, de már hóágyúzzák az Esičko és Turistická pályákat is.

Adam Žampa a Magas-Tátrában gyakorol
Tátralomnic felett is megkezdődik a szezon. A hőmérsékleti inverzió miatt felül meleg van, de az alsóbb pályákat tudták hóágyúzni. Szombaton a Start állomás és a falu közötti részen két kilométernyi pályával várják a síelőket.

Az már biztosnak látszik, ahogy a honlapjukon megerősítették, hogy Donovaly nem nyit ki szombaton.

A többi szlovák síterepen is készülnek a szezonra. Következő hétvégén újabb síterepek nyithatnak ki, de a legtöbb síterepen a december 20-i nyitást célozták meg.
KOMMENTEK
Chopoker | 2014.12.04. 17:17
A síszezon a Csorba-tónál már napok óta tart, a sífutás egyik szlovákiai fellegvára már több napja előkészített futópályával szolgálja ki a szezonkezdéshez képest, szép számú érdeklődőt. Sajnos valami miatt Magyarországon a sífutást sokszor még szakmaközeliek sem tekintik a "síelés", mint átfogó fogalom részének. Kár, többet érdemelne ez a (máshol) szép hagyományú sport!
Bata Attila | 2014.12.04. 17:42
Hmm, előkészített és nyitott sífutó pályák száma a Magas-Tátrában:

http://www.vt.sk/en/activities/wint...er/cross-country-skiing/
gash | 2014.12.04. 20:16
sok az X főnök !
Chopoker | 2014.12.05. 09:58
Batus, az ilyen jellegű webes információk nehezen ellenőrizhetők itthonról az irodából. A hitelességüket általában az utolsó frissítés dátumának közlésével szokták érzékeltetni, amit itt nem látok. Helyette viszont ezt látom:
http://www.webkamery.sk/webkamera-l...ive/143-bezecky-areal
Az más kérdés, hogy mire a síszezon elkezdődik ott, (a cikk szerint holnap), addigra előfordulhat, hogy a sífutópályák "szétesnek", ugyanis a felmelegedés miatt most már 9fok! a hőmérséklet. A sífutó ismerősi körömből egy csapat szerdán megtartotta szezonkezdő bemelegítését. Ők is az általad küldött link tartalmát cáfolták.

Az internet sajnos "csak" egy jó lehetőség az informálódásra.:-)

Szállástippek
Záhradky apartmanok
Egyszerűen berendezett apartmanok a Chopok északi oldalán, a Záhradky állomásnál találhatóak, karnyújtásnyira az innen induló 2db hatüléses lifttől: A házban 3db 2-9 fős "retró" apartman található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.