Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Négy nap múlva Kitzbühel! Így készül a sípálya

2016.01.19. Bata Attila

Szombaton tartják az év lesikló versenyét az ausztriai Kitzbühel síterepén. Az idén 76. alkalommal rendezik meg a legendás Hahnenkamm-Rennen eseményt, vagyis az alpesi versenyek csúcsversenyét. A szervezők jól haladnak a pálya előkészítésével, eddig az időjárás is kedvezően alakul.
Tegnap csodás napsütés és mínusz 15 fokos hideg fogadta a pályamunkásokat a hegyen, akik nekiálltak vizet injekciózni a pályába. Amíg az orvosok fecskendőt használnak, addig a pályamunkások hosszú fémcsöveket, amelyből sűrűn állnak ki a "tüskék". A sok tüske, mint sok kis fecskendő funkcionál, amikor nagy nyomással belefecskendezik a vizet a már leratrakolt pályába.

Nagy nyomással injekciózzák be a vizet
Nagy nyomással injekciózzák be a vizet
A közel fél méter mélységig befecskendezett víz gyorsan megfagy és brutálisan kemény pálya alakul ki. A kőkemény pályára azért van szükség, hogy a verseny alatt a pálya minősége nem romoljon túlságosan, lehetőleg a később indulók is hasonló minőségű pályán csúszhassanak, mint a korábban indultak.

A pálya teljes széltében jegesítenek
A pálya teljes széltében jegesítenek
Négy nap múlva, szombaton 11:45-kor rendezik a legjobban várt versenyt, a lesiklást. Ez a világ egyik legveszélyesebb versenyének számít. Nehéz vonalvezetésű, betonkemény pályán, helyenként 140 km/órás sebességgel száguldanak a versenyzők. Sajnos, egyik évben sem telik úgy el verseny vagy edzés, hogy ne lenne komoly dolguk a mentőknek.

Csodás idő ma reggel
Csodás idő ma reggel
Ma és holnap délelőtt a lesiklók szabadedzéseit tartják. Csütörtökön lesz a hivatalos, kötelező edzés. Péntek délelőtt már a szuper-g versenyt, délután pedig a kombinációhoz tartozó szlalomot rendezik. A szombati lesiklás után vasárnap délelőtt a kétfutamos szlalomot tartják meg.

Ennyi hó hullott a hétvégén
Ennyi hó hullott a hétvégén
Kitzbüheli hírekkel tervek szerint naponta jelentkezünk.
KOMMENTEK
Bata Attila | 2016.01.19. 11:50
Szombat 11:45 Eurosport 1.
Utána összefoglaló 13:30 Eurosport 2.

Nem árt tudni, hogy most van az ausztrál tenisztorna, volt már rá példa, hogy a tenisz fontosabb volt nekik a síelésnél.
zerge | 2016.01.19. 11:53
A port.hu -n megnézheted a tervezett időpontokat, de az sajnos nem biztos, hogy nem csúszik akár órákat a verseny ha éppen olyan az időjárás.
Nem aktualizálják megfelelően a műsortervet.
Hasznos viszont, hogy továbbra is működik:
http://schoener-fernsehen.com/
Itt online nézhetők az eurosport és a német nyelvű adók közvetítései.
Czinka Panna | 2016.01.19. 16:32
Mennyibe kerül ez az online csatorna?
tpisti53 | 2016.01.19. 18:43
Oh! Pont kint leszek! :-)
zerge | 2016.01.19. 19:37
Ingyen és regisztráció nélkül megy. Próbáld ki.
blues | 2016.01.20. 09:23
ORF1 biztos közvetíti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.