Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Melyik osztrák síterepen lesz legdrágább idén a napijegy?

2021.09.12. Bata Attila

Természetesen idén is folytatódik a síbérletek drágulása. Átlagosan 4-5%-kal kérnek többet a napijegyekért, mint tavaly. Idén újabb lélektani határt lép át több osztrák síterep, néhány helyen már 60 eurónál többet is elkérnek egy napijegyért.
Sölden: 62 euróba kerül egy napijegy
Sölden: 62 euróba kerül egy napijegy
Az osztrák síterepeket üzemeltetők szervezetének vezetője szerint a tavalyihoz hasonló szezont még egyszer nem bírnak ki az osztrák síterepek. Síelni ugyan lehetett, de a szállások és a hütték nagy része zárva tartott, külföldieknek megnehezítették a bejutást. Az elnök szerint a síterepek a bevételeik 95%-ától estek el, és nem tudja elképzelni, hogy a tavalyihoz hasonló feltételekkel ismét kinyitnának.

Az idei emelésekben valószínűleg a tavalyi elmaradt szezon is benne van és a szokásos magyarázat: a hóágyúk, modern liftek, rakrakok és az üzemeltetés évről-évre drágulnak, és valakinek meg kell ezeket fizetnie.
Schladming: idén először 60 euró felett
Schladming: idén először 60 euró felett
Akkor a konkrétumokról. Idén főszezonban a tiroli Söldenben már 62 eurót elkérnek egy napijegyért, ezzel ők a legdrágábbak Ausztriában. Utánuk következik St Anton am Arlberg és Grossarl (61), Saalbach, Hochkönig, Kitzsteinhorn, Ski amadé 4-hegy - Schladming (60,50), hogy csak a 60 euró felettieket említsük.

Három tiroli top síterep pontosan a lélektani határ alatt húzta meg a határt, Hintertux, Kitzbühel és Ischgl 59,50 eurót számol fel egy napijegyért.
Ischgl: még 60 euró alatt egy kicsivel
Ischgl: még 60 euró alatt egy kicsivel
A magyar síelők körében népszerű terepeken az alábbi napijegy árakkal kell számolni: Bad Kleinkirchheim és Nassfeld 52,50, Kreischberg és Gerlitzen 52, Katschberg 51, Lachtal 47, Tauplitz 45 euró.

Természetesen többnapos bérletek esetében a napi fajlagos árak a fenti számoknál alacsonyabbak.

Számos síterep még nem jelentette be árait a következő szezonra, így A SÍBÉRLETÁRAK TÁBLÁZATA még közel sem végleges, de a szezon elejére naprakészen mutatja majd az árakat. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Rosenkranz Üdülőházak csillagcsillagcsillag
Igazi kis alpesi paradicsom 1.100 méter magasságban, 3,5 km-re Kreischbergtől. 2-10 fős, régi osztrák bútorzatú apartmanok önellátással, társalgóval, reggeli zsemleszervizzel és közös szaunával.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.