Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Mariazell: bezár a kabinos lift, új épül helyette

2018.10.18. sielok.hu

2018. október 28-án egy ünnepélyes esemény keretében elbúcsúzik a 90 éves mariazelli gondolás lift a közönségtől és kezdetét veszi egy új, modern kiskabinos felvonó építése.
Mariazell a magyar vendégek egész évben kedvelt célpontja, amely Budapesttől mindössze 4 órás autózással elérhető. A Főtértől és a városka fő látványosságának számító Bazilikától csupán 200 méterre indult a 90 éve megépített kabinos lift, amivel pár perc alatt fel lehetett jutni a közel 1300 méter magas Bürgeralpe csúcsára. Ugyan a kötélpálya 2002-ben két új, modern kabint kapott, a darabonként 25 fős kapacitásuk mégsem volt elegendő, egyre gyakrabban torlódtak fel sorok az alsó állomásnál.
Pirossal az átépítés alatti lift, zölddel a pótlóbusz jelölve
Pirossal az átépítés alatti lift, zölddel a pótlóbusz jelölve
Fontos tudni, hogy a sílift az átépítés miatt a 2018/19-es téli szezonban nem működik, ez idő alatt a városközpontból, a St. Sebastianból induló 4 személyes ülőliftekhez buszokkal szállítják majd a vendégeket! Az új, 8 személyes kis kabinoknak már jóval nagyobb lesz a szállítási kapacitásuk (1800 fő/óra), ennek az átadását 2019 őszére tervezik. Így, ha minden jól alakul, a 2019/20-as síszezonra már birtokba is vehetik a téli sportok szerelmesei.
A kabinos a Wiener Straße lakóházainak szomszédságából indul | Fotó: Síelők.hu
A kabinos a Wiener Straße lakóházainak szomszédságából indul | Fotó: Síelők.hu
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Waldhäuschen apartman
2023-ban felújított romantikus 60 nm-es házikó az Erlaufsee közelében, az erdő szélén, a Bartelbauer Gasthof üzemeltetésében. A Gasthof és a Mariazell-St. Sebastian-i sípálya 1,9 km-re található a házikótól.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (3)
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.