Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hatalmas havazások Lengyelországban

2009.03.19. Bata Attila

Hatalmas havazások Lengyelországban Igazi tavaszűző havazás borította be Lengyelországot tegnap. Az áldásból a síterepekre is jutott, a Zakopane melletti Kasprowy-csúcson újra három méter lett a hóréteg vastagsága. Még sokáig kitarthat a szezon, hiszen évek óta nem volt ilyen jó a hóhelyzet március második felében.
Szerdán 80 km/órás viharos szél kíséretében megérkezett a havazás a lengyel síterepekre. A hőmérséklet az egész országban fagypont alá csökkent, Zakopane környékén mínusz 11 fokot mértek. A Lengyel-Tátra felsőbb részein már három méter vastag a hó, ami ugyan még nem rekord, de remek utószezont ígér. A helyi meteorológusok szerint általában rosszabb márciusi körülmények után is simán lehet még májusban is síelni, most azonban, ha az időjárás egy kicsit besegít, akkor valószínűleg még júniusban is lehet csúszni a felsőbb részeken.

Az alacsonyabban fekvő lengyel síterepek is kaptak tegnap 10-15 cm friss havat. Az északabbra fekvő településeken az erős szél okozott gondot, több ezer háztartás maradt áram nélkül, sok helyen megbénult a közlekedés, hiszen a szél fákat csavart ki az utakra.

A tegnapi vihar a szlovák terepeken is kisebb-nagyobb fennakadásokat okozott. A kevésbé szélvédett útvonalon közlekedő ülőszékes felvonókat néhányszor le kellett állítani az erős szél miatt.

A lengyel síterepek az idén jó szezont zárnak, hiszen a lengyel zloty mélyrepülése miatt a közeli szlovák síterepek jelentősen megdrágultak a lengyeleknek, akik inkább otthon töltötték el a téli vakációjukat.
KOMMENTEK
votika | 2013.01.22. 09:13
Ha Mo.-on ennyi hó esett, akkor képzelem, mennyi eshetett ott...

:)

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
AKCIÓ
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.