Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar, Ötscher: cél a december 4-i nyitás

2009.11.22. Bata Attila

Hochkar, Ötscher: cél a december 4-i nyitás Az októberi közepén lehullott hó kissé megzavarhatta a természetet. Akkor még annyira nem hiányzott a havazás, de most már időszerű lenne, hiszen a november vége az egész szezon szempontjából az egyik legfontosabb időszak. Jelenleg se hó se hideg, mindenki csak reménykedik.
Tavaszias hőmérsékletek sújtják a napokban a közeli osztrák terepeket, így egyelőre semmi biztatót nem lehet mondani az előttünk álló szezonnal kapcsolatban. Semmeringen már október közepén jelentős hó hullott, az akkori tervek szerint október 23-án kinyitottak volna, de azóta az időjárás folyton gúnyt űz az üzemeltetőkkel. A síterep vezetője szerint jelenleg nem tudnak mást csinálni, csak várnak. Ha nem is a hóra, hanem a hideg időre. Ebben a melegben még a hóágyúkat sem lehet beindítani.

Hochar és Ötscher is kénytelen szembenézni az időjárás viszontagságaival és alkalmazkodni hozzá. Hochkar esetében folyamatosan csúszik a szezonnyitó napja, legutóbbi hírek szerint a december 4-i pénteket célozták meg. Hasonlóan gondolkoznak Lackenhof és Annaberg síterepén is, itt is ez a nap szerepel a legújabb tervekben.

Gemeindealpe síterepére az októberi havazás 75 centimétert havat hozott, de ez már semmit sem segít a jelenlegi viszonyokon. A síterep vezetője szerint jelen pillanatban az időjárási előrejelzések nem a legbiztatóbbak, itt tovább kell majd várni, leghamarabb december közepén nyithatnak ki.

November vége hagyományosan rendkívül fontos a síterepek életében. Rendszerint ilyenkor készítik el azt a tömörített alapot a pályákon, amely szinte az egész szezonban kitart. Ilyenkor fontos lenne a havazás, vagy a hóágyúknak az éjszakai hideg, hogy ezeket az alapozó munkákat el lehessen végezni.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Junges Hotel Annaberg
Ifjúsági szállás Annabergben, a legközelebbi felvonótól és a nagyparkolótól 3 km-re. A házban összesen 108 férőhely van, 4 db kétágyas, 22 db négyágyas és 1 db 12 ágyas szobában. Minden szobához tartozik fürdőszoba WC-vel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.