Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dél-Korea rendezi a 2018-as téli olimpiát

2011.07.07. Bata Attila

Tegnap eldőlt, hogy a dél-koreai Pjongcsang rendezheti a 2018-as téli játékokat. Hiába volt két neves vetélytársuk (München és Annecy), mégis azt mondhatjuk, hogy bejött a papírforma, hiszen a dél-koreaiak fölényesen előzték meg a németeket és a franciákat már az első körben.
„Harmadszorra is sírunk, de ezek már az öröm könnyei”, írja a legfrappánsabb cím a koreai újságokból. A koreaiak most próbálkoztak harmadszor a rendezés elnyerésével, és két vereség után most végre sikerült.

Óriási hiba lenne azt hinni, hogy a koreaiak csak annak köszönhetik sikerüket, hogy harmadszorra is ott voltak. Már az előző két alkalommal csak nüánszokon múlt, hogy nem őket hirdették ki győztesnek. A kanadai Vancouver 56-53-ra nyert ellenük az első próbálkozáskor, később az orosz Szocsi 51-47 arányban bizonyult jobbnak. Mos pedig taroltak, utoljára Salt Lake City (2002-es olimpia) tudott vinni mindent a szavazás első körében. Hiába jöttek a németek Franz Beckenbauerrel és Katarina Wittel, Pjongcsang már elsőre 63 szavazatot kapott, a németek 25-öt, a franciák hetet.

Pjongcsang nagyon sok szempontból tökéletes helyszínnek tűnik, a fővárostól gyorsvasút repíti majd a versenyzőket az olimpiai faluig, így 50 perc alatt bárki odaérhet Szöulból. A szervezők ígérete szerint, a versenyzőket úgy tudják elszállásolni, hogy a versenyzők 80 százalékának csak 5-10 percet kell megtennie a szállása és a versenyhelyszíne között.

Az előző két pályázat szoros veresége is bizonyítja, hogy a korábbi pályázat is nagyon erős volt. Azóta épült egy 1 milliárd dolláros síugró stadion, vízeséssel beépítve, ahol 15.000 nézőt tudnak befogadni. Az ellenőrök idén februárban érkeztek egy utolsó bejárásra, és akkor képet kaphattak, hogy milyen lehet itt a tél. Két nap alatt 77 cm hó esett, de ezért láthatták, hogy a 13 versenyhelyszín közül hét már készen áll, és minden színhely 30 perces utazással elérhető.

Dél-Korea örül, a televízió harmadszor is élőben közvetítette a döntést, milliók nézték a tévé előtt és ezrek törtek ki ünneplésben a stadionokban elhelyezett kivetítők előtt. A közgazdászok már ki is számolták, hogy az olimpia jelentős lökést ad majd a dél-koreai gazdaságnak a következő években.

A 2018-as Olimpia hivatalos honlapja: http://www.pyeongchang2018.com
KOMMENTEK
huligan | 2011.07.07. 15:39
Mennyire nem szeretek repülni...:)
huligan | 2011.07.08. 09:10
Még annyi, hogy 1950 méter a legmagasabb pontja és Tunéziával van egy szélességi körön...
vasssy | 2011.07.09. 21:04
És csapadék sincs sokkal több télen... :-) A 2 évvel ezelőtti északi vb-t is a hóágyúk mentették meg, ha jól emléxem. De legalább hideg van...
Bata Attila | 2011.07.11. 11:36
Az alpesi versenyek helyszíne még csak most épül, a lesiklás 920, a SG 650, az óriás-műlesiklás 410, a szlalom pedig 210 méter szintkülönbségű pályán zajlik majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.