Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Indulnak a kolontári gyerekek síelni Szlovákiába!

2010.12.02. sielok.hu

Indulnak a kolontári gyerekek síelni Szlovákiába! 2010. december 7-én Kolontárról Budapesten keresztül indulnak a katasztrófa következményeit különösen megszenvedő családok gyermekei Donovalyba, hogy egy felejthetetlen egyhetes vakáción vehessenek részt a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából.
A 2010. november 16-án közé tett kezdeményezést követően eddig soha nem tapasztalt ütemben kezdődtek meg a szervezések és a gyűjtőakciók a felajánlott egyhetes sítúra megvalósulásához. A különleges támogatás megszületéséről a kolontári polgármester, valamint a magyarok kedvenc síközpontja, a PARK SNOW Donovaly, a Magyar Síakadémia, a Boci Trans és a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal képviselői állapodtak meg, a kezdeményezők vörösiszap-ömlés által sújtott településen tett közelmúltbeli látogatása alkalmával.

Alig két hét alatt sikerült a gyerekek részére szükséges sífelszereléseket, valamint az iszapömlés során elvesztett ruházatot, így a hóesésben nélkülözhetetlen sapkát, kesztyűt és sálat adományokból pótolni.

2010. december 7-én reggel 8.00 órakor indulnak a gyerekek Kolontárról először Budapestre, ahol a Blaha Lujza téren 11.30 és 12.00 óra között a szervezők és az adományozók várják őket, hogy feladhassák a buszra az összegyűjtött felszereléseket és a gyermekek biztonságát garantáló biztosításokat. – tájékoztatott Sona Jelinkova, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviseletének vezetője. „A Magyar Síakadémi vezetőjével, Klausmann Viktorral várjuk a helyszínen a mindössze 100 km-re a határól fekvő Park Snow Donovalyba induló gyerekeket, és az eseményről tájékoztatni kívánó újságírókat.“ – tette hozzá a képviselet vezető asszony.

A magyar gyerekek szlovákiai üdülésének költségeit – beleértve az utazás, a szállás, az étkezés, a síkölcsönzés és a pályabérletek árát - teljes egészében a meghívó fél fedezi, együttműködve a PATTY SKI síiskolával és egyéb partnerekkel. A népszerű síközpontban szakképzett oktatók tanítják majd síelni, illetve snowboardozni a gyerekeket.
KOMMENTEK
csabor | 2010.12.02. 11:14
Örülhetnék is, de valamiért nem tudok.
hg001 | 2010.12.02. 12:33
Szerintem korrekt gesztus a szlovák hivatal részéről. Minden ilyen élmény segíthet begyógyítani a sebeket. Sőt, talán az élmények a tárgyi ajándékoknál is többet érnek.
David_P | 2010.12.02. 20:05
Szerintem nagyon nemes gesztus és csatlakozom hg001-hez.
hajni | 2010.12.03. 12:02
Miért is kedves csabor?
Az életük nem fog megváltozni, vissza kell menniük Kolontárra. De olyan élményben lesz részük, mellyel egy picit könnyebb lesz a továbblépés az új, megváltozott életükben! Ha ott élsz te is, igazán őszintén sajnálom.
hono | 2010.12.08. 20:46
Még nagyon sok jelentkező lett volna aki elment volna egy picit síelni!De voltak olyanok akik kiturták pedig semmi káruk nem lett!!!!Akik károsultak jó pihenést nekik
hópapa | 2010.12.10. 13:30

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUM
Szállástippek
Villa Gardenia csillagcsillagcsillag
A Villa Gardenia a szlovák Donovaly síterepen, a legközelebbi sílifttől 150 m-re található. A vendégek 4 apartmantípusból választhatnak. A szállás wellness részleggel, kandallós nappalival, bárral, játszótérrel és parkolóval rendelkezik.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Residence Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
4 csillagos, elegáns szálloda Donovaly Zahradiste oldalától a P1-es kezdő pályától és húzólifttől 300 méterre. Wellness részleggel, gasztronómiai specialitásokkal ideális választás családok, párok, baráti társaságok részére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.