Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Múltidézés a Mátrában: retró síverseny január 28-án

2017.01.13. Tihanyi Zsolt

A téli sport szerelmesei immár negyedszer nosztalgiázhatnak és mérhetik össze tudásukat a Mátra Ski Classic Veterán-Retró sí és snowboard versenyen, melynek ismét a mátraszentistváni Sípark ad otthont. Január 28-án a sportos időutazás mellett a Hófesztivál színes programjai is garantálják a jó hangulatot.
A január utolsó hétvégéjén tartandó 3 napos Hófesztivál zárónapján január 28-án szombaton kerül sor a IV. Mátra Ski Classic Veterán-Retró sí és snowbord versenyre. A nevezés, a rajtszámok és a napi síbérletek átvétele 9 órától kezdődik, a lesikló verseny 13 órakor rajtol a sípark 5-ös számú pályáján. A rendezvény egy olyan sportértékkel bíró szórakoztató program, amely szemléltetni kívánja a sportág hazai történetét, technikai fejlődését, ami a sísportban az elmúlt száz évben végbement, valamint tiszteleg a hazai sportág pionírjai előtt.
„A retró síprogram inkább egy jókedvű rendezvény, mint komoly vetélkedés. A nevezéseket előzetesen e-mail-en vagy telefonon keresztül, valamint a verseny napján, a helyszínen 12 óráig várjuk. A 3500 forintos nevezési díj tartalmazza az egész napos síbérletet, a rajtcsomagot, mely a támogatók meglepetéseit rejti, ami minden indulónak jár.

A versenykiírásnak megfelelően négy kategóriában lehet nevezni: veterán felszerelésben - antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és sísport indulását idéző, századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995 előtt készült felszereléssel - síléccel, sícipővel és öltözettel, retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal, valamint idén is bigfoot és carvelino lécekkel” - mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája, szervezője. Majd folytatta: „az eddigi rendezvényeken az indulók elszántsága és vidám versenyzése nagyon jó hangulatot teremtett, remek színfoltja volt a Hófesztiválnak. Idén is erre számítok! Újdonság, hogy ezúttal sí bemutatóval is készülünk, amellyel megpróbáljuk szemléltetni azt a fejlődést, ami a sí felszerelések terén, illetve a síelés technikájában történt a kezdetektől napjainkig.
A versenyt követő eredményhirdetésen a kategóriánkénti győztesek oklevelet, érmet és nyereményt kapnak, de minden nevezőt és indulót meglepetés vár. A Hófesztivál házigazdája Rákóczi Feri, aki a sok színes program mellett szórakoztatja majd a résztvevőket. Emellett neves fellépőkkel találkozhatnak az odalátogatók, pénteken este LÓCI JÁTSZIK UNPLUGGED koncert a hüttében. Szombat délután, a Veterán-Retró versenyt követően Mogács Dániel stand up műsorát hallgathatják meg az érdeklődők, majd Radics Gigi lép fel az Alpesi Nagyszínpadon. A régi felszereléseket a vendégek és a fellépők is kipróbálhatják.

Részletes információk a Kalandbazis.hu, a https://www.facebook.com/matraskiclassic és a https://hofesztival.sipark.hu/ oldalain érhetőek el.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.