Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Húsvéti ajándék: számos hazai síterepen lehet síelni

2013.03.29. Bata Attila

Öt év után ismét az a ritka eset fordul elő hazánkban, hogy síelni lehet a húsvéti hétvégén. A feltételek nem tűnnek egyformának a háromnapos ünnepre. Eső várható a hétvégére, ezért érdemesebb lesz minél előbb kimenni a pályákra, a vasárnap és a hétfői hóviszonyok most eléggé bizonytalannak néznek ki.
Bánkút
Bánkút
Utoljára 2008. március 23-án fordult elő, hogy több hazai síterepen is lehetett síelni húsvétkor, sőt akkor egy markáns hidegfront 15-25 cm havat hozott a hegyeinkbe és még a következő hétvégén is lehetett síelni. A nagy különbség, hogy a 2007/2008-as szezon kegyetlenül rossz volt, havat szinte egész télen nem láttunk, a tél igazi bosszúja volt, amikor húsvét előtt megérkezett.
Eplény tegnap
Eplény tegnap
Azon a húsvéton lehetett síelni Mátraszentistvánban, Bánkúton, sőt még Dobogókőn is! Kékesen és Eplényben is esett nagyobb mennyiségű hó, de ott már korábban lezárták a balszerencsés szezont és nem nyitottak ki újra. A kékesi adatokból kiderül, hogy a hidegfront március 19-én érkezett és a következő hét napban csak egyszer emelkedett nulla fok fölé a hőmérséklet és közben esett 22 cm hó. Hasonlóak lehettek a viszonyok a Síparkban is, ahol hóágyúzással készültek a március utolsó hétvégéjére.
Mátraszentistván tegnap este
Mátraszentistván tegnap este
Az idén egy héttel később van húsvét és ezzel egy igazán havas szezont zárunk majd. Az előző síelős húsvét síterepei, Mátraszentistván, Bánkút és Dobogókő ismét kinyitnak, de ezúttal Kékestetőn és Eplényben is lehet majd síelni.
Kékestető tegnap (idokep.hu)
Kékestető tegnap (idokep.hu)
Az idei hétvége nagy kérdése lehet, hogy mennyire jönnek be az esős erőjelzések? Szombattól a magasabb hegyeinkbe is megérkezik a csapadék, amelynek formája helytől és időszaktól függően teljesen változatos lehet. Jelenleg a pénteki és szombati síelés tűnik biztosabbnak, de az aktuális helyzettel kapcsolatban érdemes lesz a síterepek oldalain vagy a fórumunkból tájékozódni.
KOMMENTEK
Bukfenc | 2013.03.29. 10:23
Nyuszi ül a hóban.....:))
Chilllag | 2013.03.29. 11:07
...beragadt, de jól van...:)
claracska | 2013.03.31. 13:54
Nem lenne baj, ha ez nem csak ritka alkalom lenne, hogy sokáig lehessen itthon is élvezni a havas sportokat!
admin2 | 2013.04.01. 08:25
Sajnos Eplényben közbeszólt a természet, elmarad a húsvét hétfői és keddi síelés. http://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/k...atasztrofahelyzet-eplenyb...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.