Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hochkar: 30 cm friss hó, hamarosan teljes üzemben

2016.01.06. Bata Attila

A hideg és a havazás beindította a határhoz közeli, alsó-ausztriai pályákat is. Hochkaron nagyon készülnek a hétvégére, járatják a hóágyúkat. Minél előbb szeretnék az összes pályát megnyitni. A környék többi síterepén még csak kevés pályát nyitottak meg, de legalább elkezdődött a szezon!
Az elmúlt napokban 30 cm hó hullott Hochkaron és a cél az, hogy a következő napokban az összes lift és az összes pálya beinduljon. Az ünnepek alatt, vagyis jobbára a havazás és a nagy hideg előtt a 20 pályából összesen nyolcat tudtak beindítani. Ezzel együtt is naponta 2000-2500 vendéget fogadtak ebben az időszakban. Mielőtt ezt kevésnek tartanánk, hadd idézzük az üzemeltetőket, akik elégedettek ezzel az eredménnyel, hiszen egy évvel korábban még rosszabb volt a helyzet. Az utóbbi napokban a látogatók száma már megduplázódott, hétvégén elérték a napi 5000 vendéget.

Hochkar tegnap, webkamera: tömött székek a liften
Hochkar tegnap, webkamera: tömött székek a liften
Újév óta az időjárás a nagyon kedvező arcát mutatja. A már említett havazás mellett a kemény hideg is megérkezett, így már öt napja mennek a hóágyúk, hogy a hétvégére minél több pálya síelhető legyen. Hochkar az idén ünnepli 50. születésnapját, így az egész szezonban lesznek programok, mint a mostani hétvégén is.

Hochkar tegnap, webkamera: hóágyúzás napközben
Hochkar tegnap, webkamera: hóágyúzás napközben
A szomszédos Ötscher síterepén ennyire nem elégedettek az ünnepekkel. Itt egy pályán lehetett csak síelni, a liftek jobbára a túrázókat szállították. Természetesen a hideg ide is elért, és a hóágyúk dolgoznak. Bár még tegnap is csak a négyüléses lift és a mellette található pálya üzemelt, de hétvégére már a Kleiner Ötscher is síelhető lesz.

Ötsher, Lackenhof tegnap: már készítik a Kis-Ötschert a hétvégére
Ötsher, Lackenhof tegnap: már készítik a Kis-Ötschert a hétvégére
Közben kinyitott Mönichkirchen-Mariensee síterepe is, itt naponta átlagosan 1000 vendéget fogadnak.

St. Coronán is hullott 20 cm hó, itt naponta kb. 600 vendég kereste fel a síterepet.

A többi alsó-osztrák terepen (pl. Puchberg, Annaberg, Jauerling, Karlstift és Semmering) ha csak néhány pályával is, de megkezdődött a szezon.

Kissé távolabbra, a közelebbi stájer terepeken is beindult az élet. Most nyitott Gemeindealpe és Mariazell. Mindkét helyen a hétvégére ígérnek újabb síelhető pályákat.
KOMMENTEK
apa | 2016.01.06. 22:34
Ez jó hír, mi ugyan csak a hónap végén megyünk, addig remélem esik még 1-2 méternyi :)
peet86 | 2016.01.09. 22:25
A teljes üzem még messze.. a síterep keleti oldala még ma sem ment (szombat) és néhány másik pálya(szakasz) is le van még zárva hóhiány miatt. A 30cm talán a csúcs környékén volt 30, inkább egy erős 20-as eshetett, de ez még mindig jobb mint a környék legtöbb pályáján! Napközben persze buckásodik és vannak jeges részek, de a körülményekhez képest elég jól síelhető családosan is és mivel kevesen voltak szinte várakozás nélkül folyamatosan lehetett csúszni.

Szállástippek
Hotel Zum Heiligen Geist csillagcsillagcsillagcsillag
2012-ben teljeskörűen felújított hotel Mariazell központjában, az új kiskabinos felvonótól 20 méterre. A szállodában 13 rendkívül igényesen berendezett szoba és apartman található. Étterem, térítésmentes internet és fűtött sítároló várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.