Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégi osztrák és szlovák körkép +Nyereményjáték!

2011.11.25. Bata Attila

Hétvégi osztrák és szlovák körkép +Nyereményjáték! Ha nem is nyitnak ki tömegesen az osztrák síterepek a hétvégén, azért már legalább valami jelét lehet látni a télnek. Persze, ezek a jelek lehetnének erősebbek is, de az utóbbi hónap időjárásához hasonlítva a mostani szezonnyitók is csodának számítanak. Hétvégén már Donovalyn is lehet síelni!

Ausztria

Ausztriában tombol a szárazság. Lassan minden rekord megdőlhet. A gleccserek kivételével október 26. óta nem hullott csapadék az országban, ebből a tényből pontosan kiszámítható, hogy hány centiméter természetes hóból gazdálkodhatnak a nem gleccser síterepek. A nulla az bizony nulla, így vagy a hóágyúkkal pótolják azt, amit a természet nem adott, vagy egyelőre kivárnak. Mindkét hozzáállásra látunk példát, vannak síterepek, ahol tényleg vagyonokat költenek az ágyúzásra.

Egyszerűen hihetetlen, amit Ausztria egyik legjobb síterepe, a tiroli Ischgl az ezer darab hóágyújával művel. Egy hét folyamatos hóágyúzással naponta újabb pályákat tesznek használhatóvá. A csütörtök déli adatok szerint péntek reggel 24 üzemelő lifttel és 81 kilométernyi, kizárólag hóágyúkkal behavazott pályával nyitnak. Az egész hóágyúzás körülbelül 1 millió euróba került, de valószínűleg nem volt sok választása a síterepnek, hogy a szombati Roxette koncertre érkező tömegnek legyen hol síelnie.

Ischgl csütörtökön, hó csak a pályákon található
Ischgl csütörtökön, hó csak a pályákon található
Obertauernben is koncerttel indul a szezon a hétvégén, de itt a síelés hiányozni fog. Az üzemeltetők szerint tízévente egyszer fordul elő, hogy itt nem lehet síelni november végén, most ez sajnos összejött. Koncert lesz, síelés nem.

Egyszerűbb felsorolni azokat a helyeket, ahol síelni lehet a hétvégén Ausztriában. Először is a gleccsereken, ahol az üzemeltetők vélhetően nem bánják az alacsonyabb síterepek hóhiányát. Tirolban nyitva tart Obergurgl-Hochgurgl. A kevésbé távoli helyeken, mint pl. Turracher Höhe, Katschberg, Kreischberg, Turnau egy-két pályát lehet már használni.

A legtöbb síterep december elejei nyitásban gondolkozik, de természetes hó hiányában, akkor is csak néhány pálya fog megnyílni a legtöbb síterepen.

Szlovákia

Szlovákia idei első nyitva tartó síterepeinek egyike Donovaly. Itt szombaton kezdődik a szezon a laposabb, Zahradiste oldalon, ahol a négyszemélyes ülőlift és egy húzólift fog üzemelni. Itt is csak a hóágyúknak köszönhető a mostani nyitás.

A Nyugati-Tátrában található Rohács-Spalena már pénteken kinyit. Ezen a napon ingyen lehet síelni. Hétvégén a négyórás bérletekért 7 eurót kérnek el.

Donovaly nyereményjáték

Hány varázsszőnyeggel / mozgójárdával várja majd a gyermekeket az új gyermek Fun Park az idei szezontól kezdve?

Segítséget Donovaly magyar nyelvű oldalán lehet találni: http://www.parksnow.sk/zima/hu/index.php

A játék lezárult, nyerteseink: Horváth László, Karácsony Szilvia, Majtényi György.
Nyeremény: 3x 1db napijegy Donovaly-ra!
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Sport Hotel Donovaly csillagcsillagcsillag
A 2016-ban felújított, gyerekbarát szálloda Donovaly központi részén, a sípályáktól 400 méterre található. Donovaly legnagyobb wellness részlege itt található szaunákkal, medencével, jacuzzival és sok más szolgáltatással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Apartments Racek
Az Apartments Racek 2 db apartmanháza Donovalyban a síliftek mellett található. Összesen 4 db apartmant kínál 7-7 fő részére önellátással. Minden apartman 2 hálószobából, 1 nappaliból, konyhából és fürdőszobából áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.