Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

3 + 3 hazai pályán lehet síelni a hétvégén

2010.03.05. 2010.03.06. | frissítve: 2010.03.06.

3 + 3 hazai pályán lehet síelni a hétvégén Visszatért a hideg az egész országba, de a valóság az, hogy a magasabb hegyeinkből igazából el sem ment. Ott az utóbbi napokban is havazott, a pályák keményen dacoltak a már ébredező tavasszal. A hétvége ideálisnak tűnik egy újabb hazai síelésre, már 6 síterep várja itthon az érdeklődőket.
A március 15-i ünnepi (és hosszú) hétvégén hagyományainkhoz híven ismét ellepjük majd a közeli-távoli szlovák és osztrák pályákat. A mostani hétvége ideális lehet egy kis bemelegítésre az ünnepi síelés előtt, hiszen a hóviszonyok erre még itthon is alkalmasak lesznek. Hétvégén az éjszaka elég hideg lesz ahhoz, hogy a pályák reggelre remek állapotba kerüljenek, és napközben sem romlanak majd tavaszi gyorsasággal, hiszen a hőmérséklet inkább a télre emlékeztet majd.

Sípark - Mátraszentistván

A Sípark nem panaszkodhat az utóbbi napok, valamint az előttünk álló időszak időjárására. Az utóbbi időben meglepően sok friss hó esett, az előttünk álló napokban pedig inkább mínuszban fog mozogni a hőmérő higanyszála. Állításuk szerint, a síterepen most található az egész eddigi szezon legjobb hava!

Remek körülmények várhatóak a hétvégén Mátraszentistvánban
Remek körülmények várhatóak a hétvégén Mátraszentistvánban
Pénteken délben és délután ingyenes síoktatással várják az érdeklődőket. Ugyanekkor rendezik meg a harmadik Snow Style bulit (részletek az alsó linken). Az egész napos rendezvényre 3600 forintért vásárolható kedvezményes jegy.

Nordica Síaréna Eplény

Több szempontból is az eddigi legsikeresebb szezont zárhatja a Síaréna. A Bakonyban ezen a hétvégén ünnepelhetik a szezon 75. napját! A tavalyi szezonban 26.000 látogatót fogadtak, ez a szám hamarosan megduplázódhat!

A síelők hétvégén az 1-es pályát használhatják, amelyhez az ülőlifttel és a csákányossal lehet feljutni. A pálya kibírta az előző két hét enyhe napjait, az eltűnt havat a többi lezárt pályákról pótolták. Ha péntek estére elég hidegre lehűl a víztározó vize, akkor szombat reggelre akár frissen hóágyúzott pályákkal várhatják a síelőket, akik most már az egész szezonban gyermekáron síelhetnek

Kékestető

Kékestetőn is esett egy kis hó a hét közepén. A hétvégén üzemel a csákányos és a tányéros lift. Szombaton megtartják az esti síelést.

Visegrád-Nagyvillám

Az üzemeltető szombati hírleveléből idézünk: „Szinte magam sem hiszem el, hogy az e heti nagy meleg még mindig hagyott havat a pályán, bár már megtépázottan, de még mindig működik a "visegrádi gleccser", közkívánatra ismét kinyitunk vasárnap!

Ma kihoztuk a pályából, amit lehet, mintegy 20 m széles ratrakolt nyomot sikerült megcsinálni, láthatjátok az 1-es és 3-as webkamerákon is. A felvonó nyomvonalat is kiegészítettük, úgyhogy reggel 9-től délután 5-ig várunk minden érdeklődőt 1000 Ft-os egységáron egy felvonóval.

A visegrádi fórumozóknak (ez a visegrádi sípálya saját honlapjára vonatkozik – a szerk.) természetesen nem kell fizetni, mert nélkülük valószínűleg nem jöhetett volna létre ez a nap (a nick név bemondásával lehet igénybe venni a kedvezményt, kivéve, akik rendszeresen rosszakat írnak a pályáról! HeHeHe!!!).

Valamint köszönjük az "égieknek", hogy küldtek egy kis hideget az utolsó pillanatban. Mielőtt bárki kitalálná, hóágyúzni már nem fogunk, abból kell gazdálkodnunk, ami megmaradt.”
Van még hó! Nagy Hideg-hegy március 6-án, szombaton
Van még hó! Nagy Hideg-hegy március 6-án, szombaton

Nagy Hideg-hegy

A helyi üzemeltetők tájékoztatása szerint: március 6-7-én az északi sípályák üzemelnek, a hó minősége kiváló, sítúrázásra is alkalmas a terep. Március 13-15-én a síközpont nyitva tart, több pálya és lift is üzemelni fog. Akciós jegyárakkal és grillpartyval várják a vendégeket.

Sátoraljaújhely - műanyag sípálya

A műanyag borítású pálya is üzemel a hétvégén.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.