Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Havazott a Tátrában! A szlovák és lengyel oldalon is

2023.10.09. Bata Attila

Tegnap délután hidegbetörés érte el Szlovákia északi és Lengyelország déli részét. Ahogy számítani lehetett rá, a hirtelen jött hideg havat is hozott magával. Ugyan a hegyekben is csak néhány centiméter hullott, de mindkét országban 1000 méter alatti településeken is észleltek havazást.
Lomnici-nyereg ma reggel (Kép vt.sk)
Lomnici-nyereg ma reggel (Kép vt.sk)
Az átlagosnál jóval melegebb az ősz a környékünkön, ehhez képest a télrajongóknak kellemes meglepetés az átmeneti lehűlés, amely nem tart sokáig, és a következő napoktól ismét emelkednek a hőmérsékletek.

A Magas-Tátrában ma délelőtt 3 cm havat jelentettek a Lomnici-csúcsról (2634 m), de vékony hóréteg borította a Lomnici-nyereg (2190 m) felvonójának felső állomását is. Szintén összefüggő hóréteg alakult ki a Kő-pataki-tónál és Tátralomnicon. Számos 1000 méter alatti településre is megérkezett az első havazás, ezeken azonban még nem maradt meg.
Kasprowy-csúcs, Lengyelország, 1991 m (Kép: Tatralife)
Kasprowy-csúcs, Lengyelország, 1991 m (Kép: Tatralife)
Lengyelországba már vasárnap délután megérkeztek az első hópelyhek. A Kasprowy-csúcson és a Beszkidekben pár centiméter hullott. A havazáshoz viharos időjárás is társul, helyenként 100 km/órás széllökésekkel, így a hegyi szolgálatok a Tátra egyik oldalán sem javasolják jelenleg a túrázást. Érdekesség, hogy Zakopánéba (855 m) is megérkezett az ősz első havazása.
Zakopane  (kép: Zakopane i nasze Tatry)
Zakopane (kép: Zakopane i nasze Tatry)
Az október elejei tél, amilyen gyorsan érkezett, olyan gyorsan távozik is. Hamarosan ismét emelkednek a hőmérsékletek. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.