Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Március 9-én Flachauban pótolják a férfiak szlalom versenyét

2022.02.13. 2022.03.08. Bata Attila | frissítve: 2022.03.08.

Január elején kétszer is nekifutottak a férfi szlalom verseny megrendezésének Zágráb mellett, azonban a pálya alkalmatlansága miatt törölni kellett azt. Az osztrák Flachau jelentkezett és március 9-én itt pótolják be az elmaradt megmérettetést.
Enyhe idő, a fákról a pályára fújt falevelek, elégedetlen versenyzők, sérülésveszélyes pálya stb. Volt gondjuk bőven január elején a zágrábi férfi verseny szervezőinek. Az első este elmaradt a verseny, úgy döntöttek, hogy másnap rendezik. Akkor a pálya hamar alkalmatlanná vált versenysíelésre, így 14 induló után törölték a versenyt.

Sokáig úgy nézett ki, hogy nem pótolják az esti viadalt, most azonban az osztrák szövetség elvállalta a rendezést Flachauban, a Ski amadé egyik ismert síterepén.

Flachau tavaly is rendezett férfi szlalom versenyeket, akkor a kitzbüheli elmaradt futamokat pótolták itt. Emlékezetes marad, hogy Manuel Feller, az osztrákok sztárja, a pálya helyenkénti lapossága miatt egyszerűen csak Mese-legelőnek (Märchenwiese) titulálta (kritizálta) a helyszínt, amivel igencsak felbőszítette a helyeiket. Később talán megbocsátottak neki, amikor megnyerte az egyik versenyt.

Flachau tehát idén sem marad világkupa nélkül. Itt hagyományosan a nők esti futamait rendezik. Erre idén január 11-én került volna sor, de a településen jelentősen megemelkedett a fertőzöttek száma, és Salzburg tartomány nem engedélyezte a versenyt. A kb. 30 kilométerre található Schladming szívesen beugrott, nekik már Stájerországtól kellett jóváhagyást kapniuk.

A versenyt március 9-én tartják. Az első futamot 17:45-kor, a másodikat pedig 20:45-től.

Arról még nincs információ, hogy nézők vagy zárt kapuk előtt zajlanak a futamok. Amennyiben nézőket is beengednek, szerencsés helyzetben lesznek azok, akik már lefoglalták síelésüket arra az időpontra, hiszen látványos esti viadalban lehet részük. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Tauernresidence Radstadt
Új építésű apartmanház 2-8 fős apartmanokkal és közös wellness részleggel Radstadt síterepétől mindössze 1,5 km-re. Kocsival néhány perc alatt Schladming sírégió, Flachau/Wagrein és Obertauern is elérhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hideaway Dachstein West
2022 decemberében megnyílt új apartmanház, alpesi környezetben Dachstein West síterep annabergi A1-es felvonójától 8 km-re. 4-6 fős kényelmes, tágas apartmanokkal és 8 fős Penthouse lakással és wellnessel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Happy Flachau apartmanok
Az apartmanház Flachau központi, ám mégis nyugodt részén várja vendégeit, a StarJet 1 felvonótól kb. 300 méterre és 100 méterre a legközelebbi pékségtől. Szauna és infrakabin is kényezteti a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.