Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Eplény, Mátraszentistván: rengeteg havat gyártottak

2019.02.24. Bata Attila

A hét elején tavasziasra fordult az időjárás hazánkban, de hétvégére megérkezett a lehűlés. Eplényben és Mátraszentistvánban gyorsan kihasználták a kedvező feltételeket és beindították a hóágyúkat. Mindkét helyen elegendő havat gyártottak a következő időszakra.
Kép: Intersport Síaréna Eplény
Kép: Intersport Síaréna Eplény
Eplényben ma reggelre 6000 köbméter havat gyártottak a hóágyúk, amellyel sikerült javítani az A1-es, az A4-es és Q3-as pályák hóminőségét. Ezen felül, vékonyabb hóréteggel, az A2-es pálya is üzemel.

A síterep a napközbeni lehetőségeket is igyekszik kihasználni, így ha az időjárás engedi, a mai nyitvatartás alatt is üzemelnek a hóágyúk.

Mátraszentistvánban, az üzemeltetők azt írják, hogy "a hideg időnek köszönhetően megfelelő mennyiségű hótartalékot képeztünk márciusra. A következő héten felhős-napsütéses időnk lesz, éjszakánként várhatóan kifagynak a pályák, a következő hétvégére pedig ismét lecsökken a hőmérséklet."

A következő hétre ismét visszatér a tavaszias időjárás hazánkba, ezért fontos a hótartalékok bővítése, amíg az időjárási körülmények megengedik. Igaz, a következő héten, főleg a hét közepe környékén enyhe hőmérsékleteket várunk, de a hét első szakaszában, éjszakánként még a hóágyúzás is folytatódhat.

A legfontosabb, hogy esőt nem várunk, így a tömörített, mesterséges hóból álló, vastag rétegen továbbra is jól lehet majd síelni, napos körülmények között.

Az említett két síterepen kívül, jelenleg Kékestetőn és Sátoraljaújhelyen is üzemelnek a felvonók.

KOMMENTEK
banhidit | 2019.02.24. 21:30
Köszönjük az összefoglalót. Értékes munka, hogy a hazai síterepeket is méltatjuk, mert nagyon sokat tesznek itthon a havas sportok csodájáért.

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.