Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétfőtől teljes üzemmódban a liftek a Csorba-tónál

2010.12.26. Bata Attila

Hétfőtől teljes üzemmódban a liftek a Csorba-tónál A tervek szerint folyamatosan egyre nagyobb terülten lehet síelni a Magas-Tátrában, hétfőtől a Csorba-tónál már a Furkotka völgyben is jár a modern lift. Donovalyban is jár már a telemix a Nova Hola oldalon, a Tátralomnic feletti Lomnici-nyeregben még várni kell egy kicsit a síelésre.
Szokás szerint az ünnepi időszakra érik el a síterepek kapacitásaik csúcsát, addigra általában már a legtöbb pálya használható és a legtöbb lift is üzemel. A szlovákiai Csorba-tó feletti pályákon hétfőtől beszélhetünk teljes üzemről. December elején nyitottak az Interski résszel, majd a hónap közepén már az Esíčko oldal is megnyílt. December 24-től már közlekedett az ülőszékes lift a Szoliszkóra, december 27-től már üzemel a síterepe legfiatalabb és legmodernebb liftje is a Furkotka völgyben. Esti síelés ezentúl minden este lesz, egészen január 8-ig, amíg az orosz karácsonyozók hazaindulnak. Az időjárás ismét téliesre fordult, vasárnap óta folyamatosan havazik a környéken, és újra minden fehér.

Donovalyban rendszerint karácsony körül indul be a Nova Hola oldal. Az idén kicsit korábban sikerült beindítani, de a viharos szél itt is okozott gondokat az üzemeltetésben. Karácsonykor a Telemix felvonó üzemelt és a hosszú, 1-es pályán lehetett síelni. A felső részen, a Patočiny húzólift mellett található hasonló nevű pályák is valószínűleg üzemelni fognak már jövő héttől.

Tátralomnicon két lift kivételével minden üzemel. A fő síterülettől kissé kieső Jamy oldalban még nem közlekedik a lift, de ez a héten valószínűleg változni fog. Tátralomnic felett az összes modern lift közlekedik, kivétek a fapados kétszemélyes a Kőpataki-tó és a Lomnici-nyereg között. Mivel itt nem lehet hóágyúzni, várni kell arra, amíg legalább egy-másfél méteresre nem hízik a természetes hó vastagsága. Ez minden évben egyre nehezebben megy, tavaly már csak a síszezon utolsó heteiben lehetett megnyitni a Lomnici-nyereg fekete pályáját.

Az enyhe idő és az esőzések után visszatért a havazás is Szlovákiába. Most a viharos szél a síterepek legnagyobb ellensége, egyrészt megnehezíti a hóágyúzást, másrészt a lanovkák (ülőliftek) nem közlekedhetnek erős szélben. Az elmúlt két napban például Kubínska hoľa síterepe teljesen zárva volt az erős szél miatt.
KOMMENTEK

Szállástippek
Villa Gloria csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Donovaly Nová Hola oldalán, 300 méterre a legközelebbi lifttől. Háromféle szobatípus 2-4 fő részére modern berendezéssel, LCD TV-vel és wifi internettel. Ellátás: reggeli.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalúpkovo
A Chalupkovo üdülőházak az Alacsony-Tátra Nemzeti Parkban, a Rózsahegyi/Ruzomberok síközponttól 8-10 km-re, Donovalytól pedig kb. 30 km-re fekszenek. A tradicionális stílusban épült 2 szintes faházak a közelmúltban épültek, kapacitásuk 4-8 fő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gothal Rezort
Néhány éve épült üdülőházak és apartmanok a Liptói fenyőerdők szomszédságában, Donovalytól 12 km-re. Wellness szolgáltatások: uszoda, medencék, szaunavilág, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.