Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Chopok-Jasná: márciusban világkupa verseny

2021.02.23. Bata Attila

A célegyenesbe értek az előkészületek a március 6-7-én rendezendő világkupa futamokra, amelyeket elég közel rendeznek a magyar határhoz, a hazai síelők egyik kedvenc szlovák síterepén, Jasnán. Sajnos, idén a versenyeket csak a televízió előtt követhetjük.
Tegnap megtartották a verseny sajtótájékoztatóját, ahol néhány fontos információ elhangzott.

A versenyt, ahogy az idei összes futamot, nézők nélkül rendezik. A hír nem meglepő, de akik öt évet vártak arra, hogy ismét élőben nézzenek világkupa futamot az Alacsony-Tátrában, azoknak ez nagy csalódás. Ezen felül jelenleg a szlovák vírushelyzet nem engedélyezi a síterepek megnyitását, és a szervezők is azzal számolnak, hogy ebben a következő két héten belül nem áll be gyökeres fordulat, így az idén a hobbisíelők sem használhatják a síterepet.

Ezért is lesz meglehetősen fontos a fenti videóban reklámozott lehetőség. A szervezők külön stúdiót telepítenek a pálya mellé és március 1-től egy videócsatornán közvetítik a híreket a versenyről.

A verseny természetesen a helyi kedvencről, Petra Vlhováról szól, főleg a szlovák médiában. Vlhová a környéken nőtt fel, és Chopok a házi pályájának számít, itt kezdett el síelni és versenyezni. Vlhová szombaton fejezte be a világbajnokságot két ezüstéremmel, majd még aznap este Poprádra repült és vasárnap óta a helyszínen edz a szlovén és lengyel társaival. Az itteni felkészülését meg kell szakítania, és kedden ismét Olaszországba repül, ahol a hétvégén három gyorsasági futamot is rendeznek. Ezeken a versenyeken fontos pontokat kell szereznie, hogy teljesítse idei célját, vagyis megnyerje az összetett világkupát.

A versenyzők március 2-től folyamatosan érkeznek a helyszínre. A szigorú előírásokra jellemző, hogy érkezéskor mindenkin PCR-, illetve antigén tesztet végeznek, amelyet 72 óra múlva megismételnek. A svájciak biztonsági okokból külön, egyágyas, szobákat kértek a legjobb versenyzőiknek.

A versenyre, a versenyzőkre, az esélyekre még a jövő héten visszatérünk. A tervezett helyszíni beszámolónk ugyan elmarad, de az eseményeket figyelemmel követjük.
KOMMENTEK
Zimmer Ildikó | 2021.03.01. 11:15
Nagyon jók ezek a reklám spot-ok, van belőlük több is , ajánlom figyelmetekbe!
Szlovákia ide vagy oda hajrá Liensberger!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Stráni Panzió csillagcsillag
Kedvező ár/érték arányú családi panzió szobákkal és apartmanokkal Myto (500 m), Tále (5 km) és Chopok dél&észak (11 km) közelében. Saját éttermében reggeli, félpanzió és teljes ellátás is rendelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.