Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Berecz Anna amerikai ösztöndíjasként Alaszkában

2011.09.12. Lipiczky Ágnes

Berecz Anna amerikai ösztöndíjasként Alaszkában A havas szezon már megkezdődött a déli féltekén, Ausztráliában, Új-Zélandon és Dél-Amerikában egymást követik a versenyek. A Világkupa-rajt a hagyományoknak megfelelően október végén Söldenben lesz, és reményeink szerint Miklós Edit révén pontszerzésre is esélyes sízőnk állhat majd rajthoz a legrangosabb versenysorozatban.
Az elmúlt években több elismerésre méltó eredménnyel rukkoltak elő alpesi sízőink. Az idén januártól pedig, az erdélyi születésű Miklós Edit honosításának köszönhetően, a Világkupában is pontszerzésre esélyes versenyzőt tudhat a soraiban a magyar válogatott. Miklós Edit Ausztriában, Mölltalban Jürgen Albl edzővel készül, és nemrégiben egy jónevű szakemberrel egészült ki a felkészítésében résztvevők köre. A Fullsport SE Stark Márton fiatal ex-élversenyzőnket szerződtette Edit mellé másodedzőnek, ő a versenysík szervizelésével is segíti az eredményes felkészülést és versenyzést.

Másik női versenyzőnk, Berecz Anna az elmúlt idény végén az Egyesült Államokban szerepelt egy körversenyen - többek között az amerikai nemzetközi bajnokságon -, melynek során Super-G-ben kiemelkedő eredményt ért el (Mission Ridge-ben a harmadik helyen zárt). Teljesítményére felfigyelt az egyetemi csapattal utazó edző, aki azonnal ösztöndíjat ajánlott Annának. Az ajánlatot konkrét lépések követték, így Anna már megkezdhette tanulmányait Anchorage-ben, Alaszkában, ahol a helyi csapattal ideális körülmények között készülhet a versenyévre.

A férfiak közül Farkas Norbert immár második éve Armin Brunner osztrák edző irányításával edz. Nyári edzései után a Mölltal, majd a Pitztal gleccseren folytatja a havas felkészülést. Utóbbi helyszínen a szlovák műlesikló Adam Zampa társaságában, egy szlovák-magyar-osztrák edzőközösségben folytatja a tréningeket. Szepesi Bertold Innsbruckban, Dietmar Thöni irányításával, nemzetközi versenyiskola keretei között készül az idényre, míg Bujtás Csaba most tért haza Ausztráliából, edzője, Robert Zink társaságában járta meg a Déli Féltekét. A magyar sízőnek óriás-műlesiklásban sikerült körülbelül 10.00 FIS-pontot javítania.

Az ifjúsági olimpiára készülő 1995/96-os évjáratú fiatal alpesiek - Döme Dóra, Berecz Réka, Halmágyi Zoltán, Kékesi Márton és Szőllős Benjámin a nyár havas edzőtáboraiban az alaptechnika stabilizálásán dolgoztak. Kékesi és Halmágyi szeptember végén kezdhetik el a FIS Aid&Promotion programja keretében a nemzetközi szövetség által finanszírozott 90 napos havas felkészülésüket. A többiek mozgatása is tervszerűen halad - tudtuk meg Kovács Barnától, a Magyar Síszövetség technikai igazgatójától, aki az elkövetkező idényben több érdekes és fontos információval szolgál majd az alpesi, az északi és a biatlon válogatottunk munkájáról.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.