Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Berecz Anna Chilébe készül

2007.08.09.

Berecz Anna Chilébe készül Annak ellenére, hogy még 19 éves sincs, már nehéz évek vannak Berecz Anna háta mögött. A korábban térdoperációi miatt két évet is kihagyni kényszerült versenyző - igen erős szülői támogatással - mindent elkövet, hogy behozza lemaradását és minél előrébb kerüljön a világranglistán.

Törekvését siker kíséri, hisz a szuper kombinációban már 320. a rangsorban, ami annyit tesz, hogy ha ma kezdődne a 2010. évi vancouveri téli olimpia, akkor ő neve alanyi jogon szerepelne az indulók között. A legjobb 500 sízőnek van ugyanis indulási jogosultsága. Anna lesiklásban is közelít az ötszázas határhoz és mire eljön a szeptember már lehet, hogy belül is lesz rajta.

A bajnoknő ugyanis nagy fába vágja a fejszét, amikor augusztus 13-án neki indul Dél-Amerikának, hogy egy hónapra Chilébe tegye át a székhelyét, ahol a 2000 méteres hegyeken helyenként másfél-két méteres hó várja majd. Magaslati tapasztalatai még nincsenek, sőt Amerikában is először jár. Az Ausztriában tanuló lány szlovák edzője, Szabó Iván azt várja tőle, hogy a műlesiklás kivételével a további négy számban az 500. pozíción belülre került. Ehhez a Termas de Chillanban rendezendő versenyeken kell majd nagyon jól szerepelnie. A világ sízőinek egy része ilyenkor a nyár folyamán a hóbiztos dél-amerikai pályákat választja, ott edz és versenyez.

- Nagyon izgat ez az út - mondja Anna. Az osztrák gleccserek már túlságosan ismertek, jól fog jönni a változatosság. Ezen a nyáron már 35 havas nap van mögöttem, Hintertuxban készültem a szezonra. A kondicionális felkészülés áprilisban kezdődött. A nyáron a 40 fokos melegben is ott lépcsőztem a Népstadionban, egy napot sem hagytam ki.

Kürtösi Zsolt kondíció edző szerint Anna remek állapotba került, bal és jobb lábával is 36-ot guggol. Petrekanics Máté is csak dicséri a fiatal lány erőállapotát, a savadosát egyenesen Kőbán Ritáéhoz közelítőnek tartja, abból az évből, amikor a kajakos hölgy olimpiai bajnok lett.

- Nem tudom a havas lejtőkön kívül mennyi időm marad a dél-amerikai kultúra megismerésére, de mindenesetre az ezzel kapcsolatos témákat beemeltem a lap topomon a kedvencek közé. Nagyon izgat ez a világ, az átállás az európai nyárból az ottani télbe. Bár már elolvastam a legfrissebb Harry Potter kötetet is, de elviszem magammal, mert mindegyiket már vagy háromszor kiolvastam. A szerzőnővel, Mrs. Rowlinggal szeretnék leginkább találkozni és beszélgetni. Számomra ő a legizgalmasabb ember a Földön. Esetleg még azt is megkérdezném tőle, hogy egy ilyen tökéletes figuráról, mint Harry Potter hogy nem derül ki, hogy tud-e síelni?

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.