Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: sok hó esett vasárnap reggelre

2017.09.03. Stánicz Balázs

Bekeményített a tél az osztrák hegyekben, helyenként félméteres hó esett, csak hólánccal járható néhány magasabb hegyi út, a gleccser síterepek elkezdtek hóágyúzni. Vasárnapra virradóra jelentős mennyiségű hó hullott a nyugati tartományokban.
Fél méteres friss hó Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs
Fél méteres friss hó Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs
A havazás elsősorban Vorarlberget, Tirolt és Salzburgot érintette. Szombat délután a tiroli Silvretta út csak hólánccal volt járható. Tegnap este óta minden jármű számára kötelező hólánchasználat van érvényben a salzburgi-karintiai határt átszelő Grossglockner úton. Télies táj fogadta az Obertauernon keresztül utazókat is, a kedvelt síparadicsomban 10-15 cm hó jött össze vasárnap reggelig. Helyenként 1600 méterig lehavazott, a legjobban a gleccserek jártak a havazással. Közel 40 cm hó hullott a Stubai gleccseren, a legtöbb havat Kaprunból és Pitztalról jelentették, mindkét síterepen fél méter friss hó esett. Mölltalon már szombat este bekapcsolták a hóágyúkat, vasárnap a karintaiak példáját Sölden is követte, itt a VK pályát hóágyúzzák. Bár az elkövetkezendő napokban a napsütésé lesz a főszerep az éjjelek kifejezetten hidegek maradnak, így jó lehetőséget kínálnak a szezon első hóágyúzására az osztrák gleccsersíterepeken. Jelenleg Hintertuxon járnak a síliftek, a többi terepen az elkövetkezendő 2-4 hétben várható a nyitás.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.