Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták Mátraszentistvánban a négyszemélyes ülőliftet!

2017.12.27. Bata Attila

Hazai viszonylatban rendkívül jelentősnek mondható fejlesztést hajtottak végre a mátraszentisváni Síparkban. Ma reggel a nagyközönség előtt is megnyitották az idén épített, új, négyszemélyes ülőliftet, amelyet a világ legismertebb gyártója, az osztrák Doppelmayr épített magyar szakemberek segítségével.
Ez a kép még december 9-én készült
Ez a kép még december 9-én készült
Az első olyan ülőlift kezdte meg a működését hazai sípályánkon, amely nem használtan került hozzánk. A "Panoráma" liftnek nevezett négyüléses 500 méter hosszan szállíthatja majd utasait, az alsó és a felső állomások közötti 150 méteres szintkülönbségű szakaszon. A korábbi húzóliftekkel összehasonlítva a kapacitásban lesz nagy változás, az új lift óránként akár 2200 főt is szállíthat.

A könnyebb beszállást gyorsítószalag segíti az alsó állomáson. Az üléseken biztonságosabban utazhatnak majd a kisebbek, a gyermekeket kiesés elleni védelem óvja majd. A négyévszakos kihasználtságra gondolva, nyáron a székeken babakocsikat és kerékpárokat is lehet szállítani.

Liftezés tegnap, még nyitás előtt
Az új lift mellett új víztározó is épült, így már 1000+4500 köbméternyi vizet tudnak tárolni a hóágyúzáshoz, amely nélkül nemcsak a hazai, de bármely nem gleccser síterep is lehúzhatná a rolót.

Az új beruházás 760 millió forintba került, ebből állami támogatásként a síterep 150 milliót kapott. A maradék 610 millió forintot a Sípark saját erőből, illetve hitelekből teremtette elő.

A mai napon un. "próba üzemmódban" már beindult az új lift. Ilyenkor még nem jár teljes sebességgel és teljes kapacitással. Ahhoz, hogy a lift völgyállomását meg lehessen közelíteni, a 4-es pályát műhóval meg kellett hosszabbítani. A jelenlegi időjárási helyzetben ide még nem lehetett elegendő havat készíteni, de figyelmes csúszással, a pályarész használható. Valószínűleg teljesen más lesz a helyzet a hétvégére ígért fagyok után, akkor már lehet ismét hóágyúzni.
KOMMENTEK
foldesjimko | 2017.12.27. 13:34
Szuper!
Ádám Géczi | 2017.12.27. 14:22
Nagyon jó, de mi a francnak kell állandóan kihangsúlyoztni, hogy új? Én sokkal jobban örültem volna, ha 10 éve menne már egy használt.
dioo | 2017.12.27. 17:21
Örülünk! Várjuk, hogy használhassuk, és végigcsusszanhasaunk a Saint Pista akadályain! Hajrá! Cdak így tovább!

Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.