Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Eddig hóban gazdag az idei tél Kanadában

2008.03.04. Bata Attila

Eddig hóban gazdag az idei tél  Kanadában Nehéz szívfájdalom nélkül tudomásul venni, hogy szép csendben egész Kanadát betemeti a rendkívüli tél, és lassan odaát esik le az a hómennyiség is, amely a hazai és a közeli hegyekből hiányzik. A hó nemcsak a hegyekben, de az alacsonyabban fekvő kanadai részeken is bőségesen hullott ebben a szezonban.

A tegnapi 10 centiméteres havazással Montrealban eddig ebben a szezonban már 297 cm hó hullott, és a hét további részére is havazást jósolnak a meteorológusok, így hamarosan átlépik a háromméteres határt. Ha a tél hátralévő része is az eddigiekhez hasonlóan alakul, akkor megdőlhet a legendásan havas 1970/1971-es idény 383 centiméteres rekordja is.

A Quebec tartományban található Mont-Sainte-Anne síterep minden korábbi rekordot megdöntött, és már átlépte az 500 centiméteres álomhatárt is. December óta az összes pálya nyitva tart, és fantasztikus körülmények várják a síelőket. Tavaly ilyenkor még csak 200 cm hó hullott. A szomszédos Stoneham hegy síterepe is jó úton halad az új csúcs felé, eddig 425 cm hó esett, szemben a tavalyi szezon hasonló időszakában hullott 219 centiméterrel.

Ottawa, a főváros is fürdik a hóban. Itt tegnap 16 cm esett, így az idei szezonban már összesen 329 cm hó hullott, amely a vicces kedvű helyi zsurnaliszták szerint pont olyan magasság, mintha a helyi híresség Shania Twain fejére állna a másik helyi híresség, Alanis Morissette.

Nem szeretnénk senkit sem kanadai síelésre bíztatni, de ettől a héttől már vízum nélkül lehet kiutazni Kanadába, itt már jövő héten bevezetik a nyári időszámítást, és Amerikával ellentétben itt kiírják a hóvastagságot méterben vagy a hőmérsékletet Celsius fokokban is. Kicsit elrettentő lehet a kanadai síeléssel szemben, hogy az utóbbi egy évben a kanadai dollár túlságosan is megerősödött, amely nem kedvez a turizmusnak.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.