Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elégedett vendéglátók és telt ház Karintiában

2008.02.21. Bata Attila

Elégedett vendéglátók és telt ház Karintiában Bár a karintiaiak féltek az idei lerövidített iskolai síszünet kedvezőtlen hatásaitól, mégis elégedettek a síterepek az eddigi forgalommal és az előzetes foglalásokkal. Turracher Höhe, Bad Kleinkirchenheim, Nassfeld, Katschberg, és a Villach régió kedvező szezonról számolt be.

Az év elején a karintiai idegenforgalom aggodalmát fejezte ki az osztrák síszünet lerövidítése miatt, vagy ahogy az oktatási minisztérium fogalmazta meg, összevonása miatt. Az eddigi három hét helyett az idén két hét alatt kellett kiadni a síszünetet, és a helyieket a legjobban az zavarta, hogy a hagyományosan sok vendéget küldő tartományokban egyidőben kezdődött meg a szünet.

Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland iskoláiban a múlt héten egyszerre adták ki a síszünetet, így az is előfordult, hogy az előző héten már törzsvendégeket kellett elküldeni a szálláshelyekről, a mostani héten pedig maradhatnak még kiadatlan helyek. A rövid szünidei időszak a helyieknek jelentett nagyobb gondot, hiszen a határhoz közeli tiroli vagy salzburgi síterepekre rengeteg német érkezik, míg Karintia inkább a kelet-osztrák síelőkben reménykedhet.

Az aggodalmak ellenére szinte az összes terep csúcsforgalomról számolt be. Turracher Höhe szállásain alig akad üres ágy, Nassfelden az összes pályaszállás foglalt, csak a völgy távolabbi részein lehet üres szobát kapni. Katschberg és Heiligenblut hivatalai 99 százalékos foglaltságot jelentettek a következő napokra.

Szintén elégedettek az eddigi adatokkal Bad Kleinkirchenheim, Klippitzthörl, Koralpe és a Villach környéki sípályák turisztikai hivatalai. Sőt, a legtöbb helyen az előzetes foglalások nagy száma miatt már optimistán várják a márciusi húsvéti ünnepeket is.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.