Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

106 cm vastag a természetes hóréteg Kékestetőn

2013.03.30. Bata Attila

Ismét egy méter felett volt a természetes hóréteg vastagsága az ország tetején. Tegnap délután négy órakor 106 cm vastag havat mértek a kékestetői állomáson, amelyre 43 éve nem volt példa. Ma délutánra az enyhe idő hatására ismét az egyméteres határ alá került a hóréteg vastagsága.
Az M1 közszolgálati televízió péntek esti időjárás jelentésében elhangzottak szerint 2013. március 29-én délután 4 órakor 106 cm vastag havat mértek Kékestetőn. Utoljára 43 évvel ezelőtt, 1970. március 22-én volt arra példa, hogy egy méternél vastagabb legyen a hóréteg az ország tetején.

A márciusi hóadatokat böngészve az látszik, hogy a március 14-i országos havazás előtt még csak 20 cm vastag volt a hó. Azóta – két nap kivételével – minden nap havazott és hízott a hóréteg Kékestetőn, A tegnap délutáni 106 centiméteres adat a nulla fok alatti hőmérsékletnek köszönhetően ma reggelre még megmaradt, de a mai enyhülés már megkezdte a hóréteg olvasztását, és 13:00-kor már csak 98 cm maradt belőle. A másik mátrai mérőállomáson, Mátraszentimrén 58 cm havat mértek.

Kékestető szombat délután
Kékestető szombat délután
Az OMSZ adatai szerint természetes hó tekintetében a Bükk sem panaszkodhat. Bánkúton ma délben 80 cm vastag volt a hó, de Bükkszentkereszten 55 cm, Jávorkúton pedig 42 cm maradt még ma reggel.

Sajnos az M1 időjárás jelentését nem lehet beilleszteni, de ezen a linken elérhető.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.