Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Snowboardos VS. Síelő

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1159 élménybeszámolót írt
1159
20 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Snowboardos VS. Síelő
2006.02.01. 09:45
Teljesen egyetértünk. Azonban szeretnék pár gondolattal hozzászolni a kérdéshez (mert úgy látom vita az nincs).
Hasonlóan Grenihez, én is szoktam 40-50 fős csoportnak sielést szervezni. Természetesen vegyes társaság, si snowboard és sítúrázó is. A környezetünkben sajnálatos módon megtörtént balesetek tanulságait viszont megosztanám veletek.

Való igaz, a fentről jövőnek kell figyelnie az alant haladóra. Való igaz, lehet keresztbe síelni, snowboardozni. De van egy olyan szabály is, miszerint az elindulónak is figyelni kell, nem-e jön éppen fentről valaki! Több kisebb baleset adódott abból, hogy a snowboardos mikor pihen, keresztbe deszkával ül a pályán, és mikor elindul egyből keresztbe megindul. Ha éppen akkor kerüli ki valaki, abból ütközés van. Ugyanez igaz a pálya széléről beindulva.
Súlyosabb baleset van abból (szerencsére ritkább eset volt) amikor a sielő bekanyarodik a snowboard ugrató alá!
Én azt mondanám, hogy elösször is figyelni kell egymásra. Másodszor a külömböző technikákat szét kell választani. Ha valaki snowboarddal kacskaringózva száguld lefelé, akkor teljesen beillik a szintén kanyarogva haladó sielők közé. Kölcsönös figyelmetlenség esetén persze lehet baleset, ezért figyelni kell. Viszont ha valaki igazi snowboard módra megy (ugrat, tekereg stb) az menjen ki a szüzhavas pályára meg a félcsőbe meg az ugratóba. Itt viszont nem sok keresnivalója van valakinek sível.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.