Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hóekekanyarok. Melyik a legjobb?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
patkaizsolt
43 élménybeszámolót írt
43
4 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Hóekekanyarok. Melyik a legjobb?
2021.05.12. 10:00
Én nem vagyok síoktató, de nagyon sokat beszélgettem oktatókkal, sokkal. Sőt elolvastam a síoktatási módszertant is, most épp nem jut eszembe, ki által írtat.

Az alaptéma a hóeke volt, és csak erre építettem a mondanivalómat.

A hóeke nem egy cél, hogy ezzel közlekedjünk akár a kék pályákon is, élesben, hanem egy tanulási folyamat része, ami a kezdeti időkben jól jön, amivel a kezdő síelő stabilabban áll a lábán, és az első "lépéseket"-métereket azzal teszi meg. Síelni pedig párhuzamos lécvezetéssel kell. Nálam itt a pont.

A veszélyt az hordozza, hogy ismerünk olyan kék pályát, ami már-már piros, vagy épp egy szakasza az. (Elismerve, hogy létezik olyan pálya is, ami kezdő gyakorlásra alkalmas is lehet.) Nem kéne buzdítani azokat, akiknek a hóeke is épp csak megy(eget), hogy ilyenen zúgjanak, vagy épp botorkáljanak lefelé. Egy jegesedő, vagy buckásodó pályáról nem is beszélve.

A síkresz egyértelmű, ez nem lehet vita alapja. ;)

A könyv jó dolog, engem érdekel az elmélet is. Az oktatóm is folyton kérdezte, elmagyarázza, mit miért? Persze, nekem így sokkal könnyebb volt. De nem hiszem, hogy a nagy tömeget igen. Azt meg végképp nem gondolom, hogy könyből meg lehet tanulni síelni. A youtube-on lévő összes síoktató videót láttam már. De nem látom, hogy bármelyik órát, amit az oktatással töltöttem, helyettesíteni tudná. Azt viszont elismerem, jól kiegészítette azt! :D

Csak megjegyzem, én is "elszórakoztam" vele, hogy végig leírtam, hogyan tanlultam meg síelni. De inkább csak a magam zórakoztatására. ;)
Előzmény: (JaniJuli 212393)
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.