Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

síoktatás konzervativizmusa?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nad_g
18 élménybeszámolót írt
18
19 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: síoktatás konzervativizmusa?
2007.09.24. 15:02
Sok tekintetben hasonló véleményen vagyok és voltam a topik nyitójával.
Én is barátaim által "tanultam" meg síelni, bizonyára nem túl biztonságosan és nem is túl jól viszont gyorsan. Ez annyit jelent, hogy azonnal felvonóra mentünk, egy barátom megmutatta, hogy ő hogy hóekézik, majd néhány óra múlva, hogy hogyan zárja a hóeke után a léceket. Másnap már a lezárt buckás pályán pattogtunk.

Néhány szezon múlva figyelve a pályán elegánsan sízőket rájöttem, hogy megakadtam fejlődésemben. Azóta olvastam sokat neten, vettem sívideót és vettem részt oktatásokon is, aminek köszönhetően egyre többet tudok erről a sok örömet rejtő sportról.

Az oktatás számomra túl lassú, túl biztonságos ráadásul nem is olcsó. Értem az oktatók szempontjait, de ettől még így gondolom.
Túl lassú mert a csoportagok között van legalább 1 társ aki szerint egy esetleges fenékreülés szégyenletes katasztrófa, túl biztonságos mert az oktatónak a biztonság elemi érdeke.

Viszont szükségszerű mert másképp nem lehet megtanulni szépen és jól síelni. Hogy kinek mi a helyes saját síelés-oktatás aránya az sok dologtól függ.




facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.