Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síléc választás topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Krechl
343 élménybeszámolót írt
343
18 éve tag
2017.01.23. 18:24
köszi, Gabóca!
A gyerekekkel kellene lépést tartanom, így a "kifújom magam" kiesett, mert szemérmetlenül leköröznek. Ha nagyobb ívekben megyek, kevésbé fáradok el, viszont nagyobb a sebességem, amit nem annyira szeretek. Öregszem és óvatosabb vagyok.
Allmountain, vagy GS felé kacsintsak?
Előzmény: (gaboca 193162)
gaboca
3376 élménybeszámolót írt
3376
15 éve tag
2017.01.23. 18:04
A puhább sí megoldás lehet az erőnléti problémádra, de agresszív síelést azt ne várj tőle, valamit, valamiért. Megoldás lehet elmenni a nagyobb rádiusz irányába, vagy gyakrabban megállsz a szlalom sível és fújsz egyet, ha igényeled az agresszív rövid íveket.

Múlt hétvégén kivittem a bolti WC SL Stöcklit, nem mentem vele már vagy három éve, nap végén amikor már túrtabb volt a pálya leraktam a gyári WC SL-t és gondoltam most megyek egy két faja menetet a puhább léccel. Hát minden volt csak faja menet nem, ijesztően puha és fingilingi volt a gyárihoz képest, könnyebb volt vele, de azt a stabilitást és agresszivitást nem adta meg amit már megszoktam, így továbbra is marad a ,,fogcsikorgatás"!
Tavaly volt egy nap amikor nagyon jeges volt a pálya, nem is tűnt fel az elején mert 2-3 órát a GS-el szoktam menni, az SL-re átállva kínlódtam, nem igazán találtam az élt, enervált voltam, ,,szakadtak" az izmok a combomban nem volt egy nagy élmény, az utolsó órában vissza álltam a GS-re és nagyon meglepődtem, mennyivel kevésbé tépi a combomat és menyivel jobban tart a hosszú él jégen, sokkal kevesebb erő befektetésével.
Szóval ha kevés az erő egy hosszabb, de jól megépített léc sokat tud erőben spórolni.
Előzmény: (Krechl 193149)
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
2017.01.23. 17:19
meg pár óra oktatásra befizetnék.

a vastagabb síre nem vennék mérget, pályán inkább hátrány (legalábbis keményen).
Előzmény: (Krechl 193149)
keskesonka
181 élménybeszámolót írt
181
16 éve tag
2017.01.23. 17:13
ha meg tudod síelni rendesen élen a szlalomsít (az elmondásodból úgy tűnik) én vennék egy nagyobb rádiuszú (R~16-18) lécet (nem feltétlen "versenysít", hanem olyasmit mint pl. völkl code (ez tudomásom szerint kicsit puhább)). bár mondjuk sítudás függő is, de szerintem pozitív változásokat hozna. (vagy bérelj valahol legközelebb pár napra, próbálj ki többet, a nagyobb rádiusz először furcsa lesz). jelentősen puhább sít semmiképpen nem vennék.
Előzmény: (Krechl 193149)
Krechl
343 élménybeszámolót írt
343
18 éve tag
2017.01.23. 14:13
Kedves Hozzáértők!
Tanácsot kérek, hogy vajon egy puhább léc megoldja-e az erőnléti gondjaim.
Az elmúlt 10 évben WC SC, WC SL lécekkel síeltem, és amíg el nem fáradok, nagyon élvezem, hogy lehet agresszíven síelni velük. Sajnos egy hosszabb, meredek pályán, egyszercsak elfogyok, és ugyan támasztani még bírok, de ívbe taposni a léceket már nincs erőm. Ilyenkor, ha van egy lankásabb szakasz regenerálódom, és erőre kapok, de ha a pálya meredek, egyre csak gyorsulok, és már nem tudok sebességet szabályozni a kanyarokkal. Sajnos ilyenkor a mozgásom szétesik, és a biztonságérzetem is oda.
Egy kevésbé kemény léc kevesebb erőt igényel, vagy azzal máshol gyűlne meg a bajom?
Kérem, ne felkészülési tanácsokkal bombázzatok, hanem a léckeménység/erőnlét viszonyában várok véleményeket!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.